Na Bundeku održano 2. natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša u organizaciji lovaca i čuvara divljači

Napisao/la  Utorak, 03 Lipanj 2014 00:30

U parku Bundeku održano je drugo natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša u organizaciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, Lovačkog saveza grada Zagreba i Službe čuvara divljači u parku prirode Medvednica. Posjetitelji i kuhari imali su samo riječi hvale za ovu manifestaciju.

Lovci i posjetitelji oduševljeni gulašijadom!
U parku Bundeku održano je drugo natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša u organizaciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, Lovačkog saveza grada Zagreba i Službe čuvara divljači u parku prirode Medvednica. Riječ je o čuvarima divljači koji hrane, uzgajaju divljač, ali i sprječavaju krivolov.

- Njihov zadatak je sprječavanje krivolova, lovokrađe, otuđivanje životinjskih vrsta, njihovih gnijezda i legla te sprječavanje bilo kakvog lova na području Medvednice – rekao je Miljenko Kruc, koordinator lovačkih Udruga zaštite divljači na području parka prirode Medvednica.

Velik dio divljači završio je na tanjuru, a posjetitelji i kuhari imali su samo riječi hvale za ovu manifestaciju.

- Fantastična manifestacija za nas Zagrepčane i za nas lovce. Mi smo se trudili skuhati najbolje što možemo, ali neki drugi su uzeli pobjedu i ja im čestitam – u sportskom duhu prokomentirao je Ozren Bonačić, vaterpolski trener i kuhar gulaša na današnjem natjecanju.

Pobjednici su primali čestitke, ipak svoje su recepte zadržali u strogoj tajnosti.

Zagrebancija, 17.05.
Zadnja izmjena Srijeda, 04 Lipanj 2014 10:57