U Ljubljani održan je sastanak FACE radne skupine

Napisao/la  Utorak, 17 Lipanj 2014 00:06

U prostorijama Lovačkog saveza Slovenije u Ljubljani 11. lipnja održan je sastanak FACE radne skupine koja je zadužena za komunikacije. Svrha ove skupine je doprinos kroz promociju rada za dobrobit svih članica ove asocijacije koja okuplja oko 7 mil. lovaca Europe.

U prostorijama Lovačkog saveza Slovenije u Ljubljani, 11. lipnja održan je sastanak FACE radne skupine koja je zadužena za komunikacije.

Svrha ove skupine je doprinos kroz promociju rada za dobrobit svih članica ove asocijacije koja okuplja oko 7 milijuna lovaca Europe.

Ideja koja je nit vodilja novom načinu prezentacije uglavljena je u platformu koja bi trebala na jedinstven način zastupati glas lovaca u Europi. Tako se i ovog puta na stolu ispred predstavnika Njemačke, Malte, Irske, Slovenije i Hrvatske našao prijedlog nacrta programa koji bi trebao služiti svim članicama za kvalitetniju promidžbu održivog lovstva.

Ovim potezom FACE bi trebao učvrstiti poziciju u domeni koja bitno naglašava osnovnu ulogu lovca i lovstva  s time  da su lovci bitni dio društvene sfere čiji glas se treba uvažiti prilikom donošenja odluka koje bitno utječu na prirodu i bioraznolikost kao i odluke vezane uz zakone vezane uz držanje i nošenje oružja.

HLS