LD Srndać Beli Manastir u obnovi lovačkog doma

Napisao/la  Nedjelja, 20 Srpanj 2014 00:21

Članovi belomanastirskog Lovačkog društva Srndać imali su radni vikend. Odlučili su, naime, zavrnuti rukave i obnoviti terasu ispred ulaza u lovački dom. Kako ističe predsjednik tog društva, Ilija Bosnić, dom od gradnje, osamdesetih godina prošlog stoljeća, nije značajnije obnavljan, osim što su nedavno promijenili način grijanja.

Članovi belomanastirskog LD Srndać imali su radni vikend. Odlučili su, naime, zavrnuti rukave i obnoviti terasu ispred ulaza u lovački dom. Kako ističe predsjednik tog društva, Ilija Bosnić, dom od gradnje, osamdesetih godina prošlog stoljeća, nije značajnije obnavljan, osim što su nedavno promijenili način grijanja.

- Terasa je bila u katastrofalnom stanju, beton je popucao, pa smo ga morali razbiti i ponovno betonirati terasu - kaže Bosnić.

Podsjetimo, Bosnić je obnovu terase najavio još na skupštini društva, u ožujku ove godine, kada je spomenuo i potrebu za obnovom krovišta zgrade. Osim toga, naglasio je kako će tijekom godine sagraditi pet lovačkih objekata, kao što su čeke i hranilice. LD Srndać u ovom trenutku ima 30-ak članova, a površina lovišta nešto je veća od 3000 hektara.

Glas Slavonije, 13.07., I.G.