PRVACI POČASTILI PRIJATELJE

Napisao/la  Subota, 02 Srpanj 2016 14:56

Pravo lovačko druženje uz neizostavnu gozbu, održano je 01. srpnja 2016. godine u lovačkom domu LD „GAJ“ iz Zvečaja, Trnovo – 1A.

Povod i razlog druženja, bila je proslava prvog mjesta na natjecanju lovaca kuhara u kuhanju „lovačkog kotlića“, pod nazivom „8. GASTRO – LOV VIVODINA 2016.“,  na manifestaciji „Dani vina u Vivodini“ koji su održani od 17. – 19. lipnja 2016. godine, koju je organizirao Lovački savez Karlovačke županije u suradnji sa Hrvatskim lovačkim savezom i Udrugom vinogradara, vinara i voćara grada Ozlja.

Postojala je sumnja pojedinaca u vjerodostojnost rezultata, stoga kulinarskim majstorima, unatoč velikoj vručini, Miroslavu Mihaliću, Željku Renduliću – „Bubiju“ i Miji Mihaliću nije preostalo ništa drugo nego zasukati rukave i pokazati svo svoje kulinarko umijeće. Na „žalost“ svih onih sumnjivaca, majstori od kuhače, pokazali su se u najsjajnijem svjetlu i osvjetlali su, kako svoj tako i obraz svojeg Lovačkog društva kojeg su predstavljali na natjecanju. Na meniju se uz već spomenuti „lovački kotlić“ našla i ništa manje slasna, kotlovina a sve to uz neizostavnu okrepu sa dugoreških obronaka.

Osim gastronomske problematike, prigoda je bila da se dugogodišnjim lovnim prijateljima iz Slovenije, članovima  LD "LOKA" iz Črnomlja , Ivanu Kralju, Bojanu Valenčiću i Radku Biličiću, svečano uruče lovna odlikovanja, kojima ih je odlikovao Hrvatski lovački savez.

Uz matične članove LD „GAJ“, proslavi su nazočili; - Pročelnik ureda za gospodarstvo Karlovačke županije, Vilim Magdić dipl inž. šumarstva, - Voditelj uprave šuma Karlovac, Davorin Andrijašević dipl. inž. šumarstva, - Voditelj LD  „Muljava“, Boris Jarmek inž, -Tajnik LU „LOVAC HRVATSKI DRAGOVOLJAC“ Damir Radinović, - tajnik Udruge branitelja i veterana vojne policije iz Domovinskog rata podružnice Karlovac, Ivica Devčić satnik u miru, bivši Državni tajnik ministarstva uprave Pavao Matičić, - te poduzetnici i obrtnici iz Karlovačke županije koji su svojim donacijama pomogli proslavi.

Predsjednik LD"GAJ" Zvečaj Dražen Matičić,mag.ing.agr. i članovi njegovog društva pokazali su se pravim domaćinima, stoga im savjetujemo da ovakva druženja postanu tradicionalna.

                     Za LOVAC.info

                   Ivica Vukelja prof.