ZANIMLJIV ZAVRSETAK LOVNE SEZONE U DONJOJ KUPČINI

Napisao/la  Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023 14:31

Ovako je izgledao zadnji skupni lov na divlje svinje u LD "Šljuka" Donja Kupčina u općini Pisarovina u Zagrebačkoj županiji.

Kad su lovkinje u pogonu ulov je siguran

"Ma nismo mi gradske cure da idemo u teretene i na fitnes,mi smo radije u pogonu u lovu i tako mršavimo, to je nova moda", sa smjehom kazuju dvije mlade lovkinje i nastavljaju pogon u lovištu LD "Šljuka" Dona Kupčina.

Ovako je izgledao zadnji skupni lov na divlje svinje u LD "Šljuka" Donja Kupčina u općini Pisarovina u Zagrebačkoj županiji. Pošto predsjednik Dragutin Kirin nije mogao doći, lovnik Dragutin Soltan pozdravio je lovce, goste i dvije lovkinje koje sudjeluju u lovu. Na poziv mlade Valentine Soltan u goste je došla lovkinja Maja Nesek sa suprugom Matijom iz LD"Fazan" Krapinske Toplice. Zagorci u Pisarovini i Donjoj Kupčini dobro su se osjećali. Kako i ne bi kada je Maja predsjednica Kinološkog društva u Krapinskim Toplicama. Sa suprugom Matijom uzgaja pse i lovi kada stignu zajedno. Lovkinja Valentina je bila u pratnji svoga brata, a u društvu joj je otac i stric.

Mir, tišina, pa nekoliko pucnjeva drugačijeg eha. To u ribnjaku rastjeruju kormorane plinskim topovima, kazuju domaći lovci. Tako Stjepan Soltan stari iskusni lovac priča da on u tom ribnjaku rastjeruje kormorane petardama. No, na divlje svinje u lovu puca precizno karabinom. Onda se čuo pogon i lavež pasa, pa nekoliko pucnjeva iz karabina. Šest divljih svinja platilo je glavom završnicu lova,

Na počasti divljači lovnik Dragutin Soltan uručio je grančice strijelcima i zahvalio se sudionicima lova. Zbog visokog vodostaja Kupe u Donjoj Kupčini nisu lovili nekoliko tjedana. Sad će loviti štetočine u veljači. Ugodan ručak i druženje nakon lova u lovačkom domu trajalo je dugo. Ah da, ona mlada neudata lovkinja, ma dečki ne prilazite i uža i šira njena obitelj dobro cilja...

Boris ĆAVAR

 

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023 15:07