Kukci napasnici - kako si pomoći

Napisao/la  Utorak, 15 Srpanj 2014 11:14

Kukci mogu biti prava napast. Gmižu, lete, zuje, ujedaju,... nikako ih se riješiti, sveprisutni su, dekoncentriraju i gnjave. Pa kako ih malo suzbiti? Donosimo vam nekoliko savjeta.

Kukci mogu biti prava napast. Gmižu, lete, zuje, ujedaju,... nikako ih se riješiti, sveprisutni su, dekoncentriraju i gnjave. Pa kako ih malo suzbiti?

Nekoliko je strategija kojom se kukci mogu držati van dometa: fizičkim barijerama koje brane kukcima prilaz koži i krvi, te kemijskim sredstvima koji ih ili odbijaju ili ubijaju.

Što se odjeće tiče ona bi trebala biti dugih rukava, i po mogućnosti sužena na dnu nogavica i rukava. Ukoliko nemate takva suženja, možete ih sami podvezati.  Samo preklopite manžete i nogavice i svežite ih vezicama ili gumicama za domaćinstvo.Povez koji upotrebljavaju bicikli također će pomoći, kao i sveprisutna ljepljiva traka. Nogavice možete i ugurati u čarape ili čizme. Od vrata i glave odvratiti će ih šešir preko kojega je prevučena mreža slična onoj koju imaju pčelari. Na ruke navucite rukavice. Slobodne dijelove tijela možete i premazati blatom – ukoliko niste odviše gadljivi.

Kemijska sredstva možete kupiti u gotovo svakoj boljoj trgovini a sastoje se od sprejeva i ulja kojima se tjeraju kukci. Možete sami pripremiti i prirodni repelent za kukce. Jednostavno kapnite 10 do 25 kapi esencijalnog ulja u osnovno ulje (bilo koje ulje za kuhanje) i pošpricajte se po otvorenim dijelovima tijela. Najbolje ulja za odbijanje komaraca, krpelja i ušiju su esencijalno ulje cimeta, eukaliptusa, citronele i ricinusa. 

Lovac.info
Zadnja izmjena Nedjelja, 07 Prosinac 2014 13:05
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023