U Bzenici pobjednici strijelci Koprivničko-križevačke županije i Zagorac Matija Parlaj

Napisao  Četvrtak, 17 Rujan 2015 17:17

BZENICA/PLETERNICA – Lovački savez Požeško-slavonske županije bio je na svom strelištu u Bzenici pokraj Pleternice domaćin 21. Državnog prvenstva Hrvatskog lovačkog saveza(HLS) u streljaštvu, zatim 11. Revijalnog natjecanja lovaca RH u streljaštvu, te međunarodnog susreta strijelaca naše zemlje i Slovenije.

Ukupno je nastupilo više od 150 strijelaca među kojima su bili i lovci Herceg Bosne, ali i brojni uzvanici kao što su pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj, saborski zastupnik Franjo Lucić i drugi.

Nakon što je prošlogodišnji pojedinačni prvak RH u lovnom streljaštvu Stjepan Cvitković (Splitsko-dalmatinska županija) podigao na jarbol državnu zastavu uz rogiste Virovitičko-podravske županije koji su odsvirali himnu „Lijepa naša domovino“ uslijedilo je otvaranje natjecanja.

Pozdravne riječi  uputili su predsjednik Županijskog lovačkog saveza PSŽ Zdravko Vujnović, dogradonačelnik Pleternice Domagoj Katić i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, a predsjednik HLS-a Đuro Dečak istakao je značenje lovstva u nas kroz povijest jer savez ove godine slavi 90 godina rada.

Čestitkom domaćinima na ulaganjima i organizaciji, te ispaljenim prvim hicem prvenstvo je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj.

U čast 90 godina lovstva i 250 godina šumarstva u našoj državi izaslanstva 20 županijskih lovačkih saveza i grada Zagreba,sastavljena od sudionika Državnog prvenstva, zasadili su simbolično po jedan hrast lužnjak u drvored pokraj strelišta što potvrđuje dobru suradnju HLS-a i Hrvatskih šuma.

Nakon dvodnevnog natjecanja proglašeni su pobijednici, te im dodijeljeni pehari, medalje i nagrade, a uručili su ih potpredsjednici HLS-a Vinko Pavlić i Zdravko Vujnović.

Momčadski državni prvak je Koprivničko-križevačka županija sa 201 pogotkom, druga je Zadarska županija sa 196, koliko ima i trećeplasirana Brodsko-posavska županija. Prvaci su primili i prijelazni pehar.

Najbolji pojedinci u Matija Parlaj (Krapinsko-zagorska županija), drugi je Dražen Metz (Vukovarsko-srijemska) i treći Matija Rožar (Istarska županija).

Na revijalnom natjecanju na novom strelištu za užljebljene cijevi održanom po prvi put najbolji pojedinac je Davor Pelin ispred Stipe Šabića i Ivana Biloglava, a ekipno su to Bjelovarsko-bilogorska, Dubrovačko-neretvanska i Zadarska županija.

Strijelci Slovenije ove godine su, za razliku od prošle, bili bolji od hrvatskih ostvarivši 461 pogodak (domaćini su ostvarili 452), pa im je pripao prijelazni pehar.

Izvor: pozega.eu /Foto: D.M. i D.K./
Zadnja izmjena Petak, 18 Rujan 2015 00:39
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023