Krivolovac ustrijelio jelena lopatara

Napisao  Nedjelja, 01 Ožujak 2009 04:01
GAREŠNICA -Garešnička policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u gateru "Vile Naglić“ u vlasništvu tvrtke Finag iz Garešnice (Lovište Finag - Bjelovarsko -Bilogorska županija ) između nedjelje i utorka (17.-22.02.2009.), ustrijelio jelena lopatara.  Točna težina nije se mogla utvrditi, jer je krivolovac jelenu odrezao obje plećke i oba buta. Vrijednost ubijene životinje procijenjena je na oko 8000 kuna. (Tjelesna masa kod kapitalnih primjeraka do 150 kilograma, obično su teški od 80 - 100 kg, ovisno od stanista boravka.)

GAREŠNICA -Garešnička policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u gateru "Vile Naglić“ u vlasništvu tvrtke Finag iz Garešnice (Lovište Finag - Bjelovarsko -Bilogorska županija ) između nedjelje i utorka (17.-22.02.2009.), ustrijelio jelena lopatara. Točna težina nije se mogla utvrditi, jer je krivolovac jelenu odrezao obje plećke i oba buta. Vrijednost ubijene životinje procijenjena je na oko 8000 kuna.

(Tjelesna masa jelena lopatara kod kapitalnih primjeraka do 150 kilograma, obično su teški od 80 - 100 kg, ovisno od staništa boravka.)

 

Izvor: 24sata /24.02.2009./ Autor: Željko Rukavina/ Naslov originala: Krivolovac ustrijelio jelena lopatara od 350 kg

 

Lovište "Finag" osnovano je 1995. godine i slovi kao jedno od najboljih lovišta , kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. Smješteno je u Bjelovarsko-Bilogorskoj županiji, stotinjak kilometara od Zagreba, na prometnici koja Garešnicu spaja s Bjelovarom. Dobro je prometno povezano i s ostatkom Hrvatske pa se do njega može doći autocestom preko Kutine u smjeru Virovitice ili Grubišnog polja.

Lovište "Finag" je lovište otvorenog tipa, a obuhvaća ravničarsko brdovite terene sjevernih obronaka Moslavačke gore i resprostire se na 4.500 ha površine u kojem se nalaze dva zatvorena gatera od kojih je jedan za jelene lopatare, a drugi za divlje svinje. U njemu se uzgaja različita divljač, od fazana i zečeva preko srneće divljači do jelena i jelena lopatara te divljih svinja i muflona. Posebno je interesantan kombinirani lov na jelene i divlje svinje, koji privlači sve veću pozornost lovaca iz cijele Hrvatski i inozemstva.

Lovište "Finag", osim iznimnog bogatstva divljači. raspolaže sa preko 50 zatvorenih čeka i preko 150 hranilišta. Lov s visokih čeka pruža potpun lovački užitak, dok ništa manji izazov ne pruža ni otvoreno lovište u što su se uvjerili mnogi lovci iz zemlje i inozemstva. Za besprijekorno stanje u lovištu brine se stručni tim lovaca na čelu s Vladimirom Naglićem, ujedno i direktorom tvrtke Finag d.d. Uz sigurnost i kvalitetu lova, kao i pratećeg smještaja, najveća pozornost u lovištu polaže se upravo na uzgoj divljači pa je veći dio od 200 objekata uzgojne naravi.

 

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58