Dvojica ribara u Velebitskom kanalu uhvatili srndaća

Napisao  Nedjelja, 01 Ožujak 2009 03:25
srndac-srnjak-more-m

NEOBIČAN ULOV- Ribari u moru uhvatili srndaća

SV. MARIJA MAGDALENA - Nikola i Jure Vulić su upravo podigli mreže iz Velebitskog kanala i krenuli prema Svetoj Mariji Magdaleni kada su zapazili da u blizini njihova čamca pliva – srndać! Odrasli je srndać očito pobjegao s Velebita i krenuo preko kanala prema otoku Pagu.

Iznenadili smo se, ali smo odlučili spasiti ga, pa ga je otac držao za rogove i ispod vrata da se ne utopi i tako smo ga, polako vozeći čamac, dovukli na obalu, priča Jure Vulić objašnjavajući da je bilo preopasno pokušati odraslog srndaća dignuti u čamac...

 

 

NEOBIČAN ULOV- Ribari u moru uhvatili srndaća

Nikola i Jure Vulić su upravo podigli mreže iz Velebitskog kanala i krenuli prema Svetoj Mariji Magdaleni kada su zapazili da u blizini njihova čamca pliva – srndać!

Odrasli je srndać očito pobjegao s Velebita i krenuo preko kanala prema otoku Pagu.

- Iznenadili smo se, ali smo odlučili spasiti ga, pa ga je otac držao za rogove i ispod vrata da se ne utopi i tako smo ga, polako vozeći čamac, dovukli na obalu, priča Jure Vulić objašnjavajući da je bilo preopasno pokušati odraslog srndaća dignuti u čamac.

- Ipak je to divlja životinja, bojali smo se da nas ne potopi, objašnjava Vulić.

Srndać je tako „dotegljen“ do obale gdje je najprije drhteći legao u plićak, iscrpljen i prestrašen.

 

srndac-srnjak-more

- Sav se tresao, što od hladnoće, a što od straha jer nije navikao na ljudsku blizinu. Ipak, moj mu je otac lagano prilazio i na kraju mu je dopustio da ga dira i miluje, nastavlja svoju neobičnu priču Jure i dodaje kako su odmah pozvali ljude iz Lovačkog društva „Diana“ pretpostavljajući da je srndać pobjegao iz njihovog lovišta.
I Jure i Nikola Vulić su lovci, pa su pozvali i veterinara, ali se, nakon sat i pol vremena koliko se odmarao u plićaku i na obali, srndać oporavio, prešao preko plaže i otrčao nazad prema Velebitu

- Na jednom je papku krvario, mislim da su ga s Velebita u more potjerali ili psi ili vukovi jer ne bi on ušao u more bez neke opasnosti nagađa Jure Vulić.
Po njegovoj je procjeni progonjeni srndać uspio preplivati više od 600 metara Velebitskog kanala. Vulići su uvjereni da ipak ne bi uspio preplivati dvije i pol milje do Paga i da bi se, da oni nisu naišli, napio mora i potonuo.

 

 
Izvor:Slobodna dalmacija.hr / Predrag Opačić / EPEHA / 28.02.2009.
Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58