Na Vodnjanštini odstrijelili stotine zaštićenih ptica

Napisao/la  Četvrtak, 24 Listopad 2013 10:49

vodnjan.krivolov.13VODNJAN - Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da su trojica državljana Italije u dobi od 66 godina i jedan 65-godišnjak iz Vodnjana počinili kaznena djela protuzakoniti lov i ribolov te uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti.

VODNJAN - Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da su trojica državljana Italije u dobi od 66 godina i jedan 65-godišnjak iz Vodnjana počinili kaznena djela protuzakoniti lov i ribolov te uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti.

Muškarce se sumnjiči da su 18. i 19. listopada, u lovištu na području Vodnjana, upotrebom nedopuštenih pomoćnih sredstava tzv. vabilicama, lovili zaštićene vrste ptica. Muškarci su lovačkim puškama i sačmaricama odstrijelili nekoliko stotina ptica različitih vrsta, od kojih su neke proglašene strogo zaštićenim svojtama, a neke zaštićenim zavičajnim svojtama, čime su prouzročili materijalnu štetu od više stotina tisuća kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, muškarci su 21. listopada u ranim jutarnjim satima predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske, izvijestila je policija.

vodnjan.krivolov.13

Izvor:iPress Objavljeno:21.listopad 2013.
Zadnja izmjena Srijeda, 12 Studeni 2014 01:33