Velika Britanija: protivnica lova optužena za napad i uznemiravanje lovca

Napisao/la  Ponedjeljak, 10 Studeni 2014 07:41

Judith Hewitt, 67, počela je histerizirati i udarati lovca nakon što je on legalno odstrijelio lisicu u siječnju ove godine. Lisica je činila štetu na fazanima na imanju Plas Newydd a odstrijeljena je u prilikom regulacije brojnosti štetočina. Hewitt je i snimila sukob i objavila njegovu editiranu verziju na YouTube kanalu (u kojoj ga je prikazala u vrlo ružnom svjetlu) i sve začinila komentarima.

Nakon toga započela je kampanju protiv lovca, nezakonito ulazila na njegov posjed, ometala ga pri svakodnevnim poslovima i objavljivala uvredljive komentare na raznim internetskim stranicama i socijalnim mrežama.

U videu se moglo vidjeti lovca kako nosi sačmaricu i pita optuženu ako se može maknuti, te napominje da sve čini po zakonu i da ima puno pravo biti na terenu. Hewittova ga je optužila da ju je i gurnuo, te mu govorila da je „nevjerojatno zao“. Nakon samog odstrijela optužena je počela vikati i vrištati pokušavajući mu oduzeti lisicu, a usput ga je i optužila da joj je prijetio puškom. Lovac je zbog navedenoga pokrenuo postupak protiv Hewitt, a suđenje je u tijeku.

Iako je lov na lisice u svojoj tradicionalnoj formi 2005. zabranjen u Engleskoj i Walesu, odstrijel lisica kao metoda kontroliranja njihove brojnosti zakonit je za one koji imaju dozvolu.

Lovac.info, prema Telegraph.co.uk, 26.10.
Zadnja izmjena Nedjelja, 16 Studeni 2014 20:34