Istra: u lovu na šljuke ozlijeđen lovac

Napisao/la  Ponedjeljak, 27 Siječanj 2014 14:10

puskaLovac iz Rovinja (54) lakše je ozlijeđen tijekom organiziranog lova na šljuke u predjelu Bala kada je u njega ispalio hitac 39-godišnji talijanski državljanin. Dogodilo se to u nedjelju oko 14.30 sati kada je 39-godišnjak ispalio dva hica u smjeru ptice te su dva zrna sačme pogodila Rovinjca u predjelu glave. Ozlijeđeni lovac je prebačen u pulsku Opću bolnicu gdje su mu utvrđene lakše ozljede.

puska

Lovac iz Rovinja (54) lakše je ozlijeđen tijekom organiziranog lova na šljuke u predjelu Bala kada je u njega ispalio hitac 39-godišnji talijanski državljanin. Dogodilo se to u nedjelju oko 14.30 sati kada je 39-godišnjak ispalio dva hica u smjeru ptice te su dva zrna sačme pogodila Rovinjca u predjelu glave. Ozlijeđeni lovac je prebačen u pulsku Opću bolnicu gdje su mu utvrđene lakše ozljede, a protiv talijanskog državljanina zbog osnovane sumnje da doveo u opasnost život i imovinu opće opasnom radnjom ili sredstvom slijedi kaznena prijava u redovnom postupku.

Podsjetimo:

  • Oružjem se mora rukovati oprezno i odgovorno;
  • Prilikom odlaska do mjesta lova, prelaska na drugo mjesto, kratkog prestanka lova, boravka u zatvorenim prostorijama puške se moraju isprazniti odnosno prelomiti;
  • Puška se puni okrenutih leđa sudionicima lova, tako da se cijev drži koso, usmjerena cijel na dolje ili gore;
  • Cijev puške se nikad nesmije uperiti prema drugom lovcu;
  • Nije dozvoljeno pucati na nisko leteću divljač ili na divljač koja se kreće u pravcu drugih lovaca
Glas Istre, M.S., 27.01.
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 27 Siječanj 2014 14:11