Lovci LS Karlovačke županije u posjetu svojim kolegama u Munchenu

Napisao/la  Ponedjeljak, 27 Listopad 2014 02:51

Delegacija lovačkog saveza Karlovačke županije boravila je u Münchenu u radnoj posjeti Cehu lovaca grada Münchena. Četvrtu godinu zaredom temeljem sporazuma  o suradnji izmjenjuju se domaćinstva zajedničkim druženjima Bavarskih i Hrvatskih lovaca.

Delegacija lovačkog saveza Karlovačke županije boravila je u Münchenu u radnoj posjeti Cehu lovaca grada Münchena. Četvrtu godinu zaredom temeljem sporazuma  o suradnji izmjenjuju se domaćinstva zajedničkim druženjima Bavarskih i Hrvatskih lovaca.

Prvog dana ove edukativno-takmičarske posjete za nas je organizirana prezentacija rada s pticama grabljivicama u dvorcu Falken Schloss Rosenburg. Prikazane su sve ptice s kojima  sokolari rade i love: sove, strvinari, jastrebovi i orlovi. U sklopu dvorca posjetili smo bogati  muzej sokolarstva u kojem su prikazane sve vrste autohtonih ptica grabljivica  u Bavarskoj i oprema sokolara kroz povijest.

Drugi dan takmičili smo se s lovcima iz Ceha lovaca  u ciljanju puškom risanicom velikog kalibra  u kružnu metu na udaljenosti od 100 m iz sjedećeg stava. Za uspomenu na ovo takmičenje určena nam je spomen " šajba" i preslika mete.

Nakon toga imali smo priliku sudjelovati u  otvorenom takmičenju u lovnom streljaštvu svih 6 lovačkih udruga koje djeluju u Gradu Münchenu. Takmičilo se  u gađanju puškom risanicom na 100 m u metu srnjaka iz sjedećeg i stojećeg stava s naslonom, i u metu lisice sjedeći stav. Za svaku metu bio je dopušten 1 hitac bez probnih hitaca. Slijedeći korak je bio ciljanje puškom risanicom  u siluetu vepra  u pokretu s 2 hica na udaljenosti od 50 m. Završni dio takmičenja je bilo gađanje 10 letećih meta disciplina lovački trap. Na temelju ostvarenih rezultata u svim disciplinama dva naša člana osvojili su brončane značke (Vnučec, Gorišek), ajedan srebrnu značku (Pavlić).

Na kraju dana  prilkom svečane večere Otto Seidl predsjednik Ceha lovaca Grada Münchena proglasio je Vinka Pavlića počasnim članom Ceha lovaca i tom prilkom svim članovima naše delegacije uručio odlikovanja lovačkog saveza Bavarske.

Vinko Pavlić zahvalio se na ukazanoj časti našim lovcima  i pozvao streljačku reprezentaciju lovačkog saveza Bavarske da sudjeluje  na takmičenju u lovnom streljaštvu HLS-a slijedeće godine  u revijalnom dijelu. Tom prilikom nagalašeno je da nagodinu obilježavamo dva vrijedna jubileja:  5 godina  od potpisivanja sporazuma s Bavarcima  i 20 godišnjicu osnutka lovačkog saveza Karlovačke županije.

O prošlogodišnjem posjetu ceha lovaca Karlovačkoj županiji pročitajte ovdje.

LS Karlovačke županije
Zadnja izmjena Petak, 24 Listopad 2014 13:35