Otvorenje lovne sezone u Pakracu

Napisao/la  Četvrtak, 30 Listopad 2014 11:06

U subotu, 25. listopada, u zajedničkom lovištu po imenu „Košuta“ kojim u produženom zakupu gospodari LD Košuta Pakrac održan je zajednički lov za članove društva i njihove goste.

Preko pedesetak lovaca okupilo se ispred lovačke kuće u Branešcima, mjestu nedaleko Pakraca,  kako bi prisustvovalo sada već tradicionalnom gostinskom lovu. Bilo je tu lovaca iz  susjednih društava koje gravitiraju lovištu domaćina , prijateljskog LD Fazan Kraljevec na Sutli, članova  LD „Srna“ Dežanovac, gostiju iz Mađarske, Hercegovine, Dubrovnika i Našica. Veliki broj sudionika u lovu nalagao je i dobro pripremljenu organizaciju lova.

Po pozdravljanju gostiju od strane  mag. ing.agr. Antuna Širca , predsjednika Društva, Stipan Grgić, tajnik Društva upoznao je sudionike o načinu lova i načinu ponašanja u istome. Lov su vodili Željko Špelić i Ivan Majdak. Po poduljem trajanju pogona, oko tri sata, izuzeta grla divljih svinja dovezena su na  početno mjesto okupljanja lovaca.

Za vrijeme odavanja počasti divljači prisutnima se obratio i Ignacije Strucl istakavši da je tkz. „treći pogon“ namijenjen za stvaranje prijateljstva jer ako ono se ne produžava i ako nestane, onda ono nikad nije ni postojalo. Po odavanju počasti divljači na Zborištu,  domaćin je održao prigodno druženje za sve sudionike lova.

LS Osječko baranjske županije, 26.10., Z.A.
Zadnja izmjena Srijeda, 08 Travanj 2015 00:01