Tragedija na pruzi: Vlak ubio medvjedicu i mladunce

Napisao/la  Utorak, 03 Studeni 2015 12:48

Na životinje su naletjeli putnički vlakovi koji su vozili za Rijeku. Prvo je stradala ženka pa medvjedići. Ni medvjedica ni njezini mališani nisu imali šanse preživjeti.

Medvjedica i mladunčad stradali su na pruzi kod pružnog prijelaza Vitlo. Između 20.30 i 21 sat u nedjelju podletjeli su pod dva vlaka koji su putovali prema Rijeci. Prva je stradala ženka.

Ona je podletjela pod putnički vlak Zagreb - Rijeka. Uginula je na mjestu. Vlak se potom zaustavio na kolodvoru Meja radi pregleda lokomotive. Njezina mladunčad ostala su sama u mraku. Lutala su prugom potpuno dezorijentirana. Hodali su po željezničkoj pruzi. 

Samo 20-ak minuta poslije i na medvjediće je naletio drugi vlak, koji je također prometovao prema Rijeci. Nalet vlaka bio je toliko silovit da medvjedići nisu imali nikakve šanse preživjeti. I taj vlak kratko se zaustavio na kolodvoru Meja radi pregleda te nastavio voziti dalje prema svojoj destinaciji. 

Strojovođe su o nesreći obavijestili policiju, koja je o svemu obavijestila lovačko društvo Srndać iz Hreljina. Lovci su potom brzo organizirali uklanjanje stradalih životinja s pruge. 

Nazvali su interventni tim za gospodarenje smeđim medvjedima, koji su životinje uklonili s pruge i prevezli ih na Veterinarski fakultet u Zagreb.

Izvor: 24sata
Zadnja izmjena Utorak, 03 Studeni 2015 20:11