Drakonska kazna za krivolovca u Americi

Napisao/la  Utorak, 28 Lipanj 2016 07:32

Koliko visoka kazna za krivolovca može biti pokazuje jedan slučaj iz Američke države Idaho. U prosincu 2015 godine jedan je 53 godišnjak odstrijelio Bighorn ovcu dva tjedna nakon kraja lovne sezone

Patrola na brodu ureda za lov i ribolov kontrolirala je muškarca u kampu pored rijeke. Kada su došli do muškarca, vidjeli su da ima krvave podlaktice na rukama.

Nakon dugog odbijanja odgovora, muškarac je popustio te priznao ilegalni odstrijel ovce. 53 godišnjak ovcu je odstrijelio na rijeci Salmon kada je životinja došla piti vode

Nakon daljnjeg pretraživanja policajci su našli Marihuanu te druge ilegalne supstance. 6toga ovog mjeseca muškarac se našao pred sucem.

Zaključak: Krivolovac je dobio kaznu od 30 dana zatvora, četiri godine uvjetno. Osim toga, čovjeku je oduzeta lovačka dozvola doživotno te mu je uručen ček za 10 000 dolara kazne. Osim toga, nesretni krivolovac je morao i podmiriti sudske troškove u iznosu od 700 dolara.

Što mislite o ovakvim kaznama? Bi li trebalo i kod nas postrožiti kazne za krivolov? Da li bi to smanjilo količinu krivolova koja se kod nas događa?

Komentirajte na našoj Facebook stranici.