LOVCI IZ LEKENIKA STAVILI DOM POD KROV

Napisao/la  Utorak, 05 Prosinac 2023 08:19

Lovci Lovačke udruge ŠLJUKA Lekenik radnim akcijama stalno uređuju lovište.

Raste nova lovačka kuća dugo iščekivana
Lovci Lovačke udruge ŠLJUKA Lekenik radnim akcijama stalno uređuju lovište. Kada su radnim akcijama uredili staru lovačku kuću, negdašnju baraku, stigla je radosna vijest.

Dobili su sva odobrenja i dokumente za gradnju nove lovačke kuće kraj one stare, u šumi Kalje. Papiri su godinama iščekivani i dočekani. Opet radne akcije i dragovoljni rad i to danima. No, glavna izgradnja nove lovačke kuće povjerena je ovlaštenoj građevinskoj tvrtki.

Malo prije zaslađena, buduća lovačka kuća koja bude imala više od dvjesto kvadrata, stavljena je pod krov. Pokrivena je prije zime, pa na proljeće ide nastavak izgradnje. Sve zavisi od financija.

Kako kazuje Ivica Kovačević, predsjednik lekeničkih lovaca, treba zahvaliti donatori ma, ali i lovcima dragovoljcima na radu. Izgradnja lovačke kuće nastavlja se u zavisnosti od sredstava, ali zajedničkim radom, radovi bi trebali biti nastavljeni na proljeće, kazuje Ivica Kovačević.

Dok čitate ove redove lekenički lovci spremaju se za tradicionalni Memorijal za umrle lovce u spomen svim preminulim lovcima. Vodeći brigu i o budućnosti zakazano je Lovačko krštenje za mladel lovce kojih je sve više u društvu.


Boris ĆAVAR