ZLATNA ODLIKOVANJA SVETOG HUBERTA ZA ZASLUŽNE ČLANOVE LOVAČKOG SAVEZA KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Napisao/la  Nedjelja, 10 Prosinac 2023 12:05

Ivan Vučić iz Ogulina i Mile Jukić iz Slunja okitili su se najvišim odlikovanjima u lovstvu

 Povodom 98. godišnjice osnutka Hrvatsko lovačkog saveza 08. prosinca u Vili Garić u Podgariću ispred Lovačkog saveza Karlovačke županije bili su pozvani predsjednik Vinko Pavlić, tajnik Robert Goriček, Branko Škrtić te Ivan Vučić i Mile Jukić.

25-orici zaslužnih pojedinaca dodijeljena su najviša odlikovanja koje Hrvatski lovački savez dodjeljuje za zasluge u lovstvu, ZLATNA ODLIKOVANJA „SVETOG HUBERTA“.

Na prijedlog Županijskih lovačkih saveza 22. pojedinaca dobilo je zaslužena priznanja kao i Mile Jukić iz Slunja, dok su na prijedlog Hrvatskog lovačkog saveza to veliko priznanje dobila 3 člana, a između njih je i Ivan Vučić iz Ogulina.

Gospodinu Ivanu Vučiću dodijeljeno je Zlatno lovačko odlikovanje svetog Huberta zbog velikog doprinosa u razvoju i očuvanju lovstva i lovačke tradicije. Isti je član LD „SRNJAK“ iz Zagorja Ogulinskog. Lovom se počeo baviti davne 1979. godine, učlanivši se u LD – „VEPAR“ iz Josipdola. Kako je došlo do razdvajanja Društva na više lovišta, postaje član LD „Srnjak“ iz Zagorja Ogulinskog sve do danas. Cijelo vrijeme se zalagao za očuvanje Lovišta po mogućnosti da ista pripadnu na upravljanje Lovačkih društava. Bio je prvi ispred povjerenstva za dodjelu /javno nadmetanje/ lovišta u zakup. Kao Saborski zastupnik zalagao se za Zakon o lovu, Zakon o oružju i ostalo vezano za lov i očuvanje prirode. Kao župan Karlovačke županije prvi je uveo povrat dijela lovozakupnine za unapređenje Lovišta i Lovno gospodarske osnove. Županija je pomagala u razminiranju Lovišta u suradnji sa ŽLS i HCR, pomogao je prilikom kupnje prostora za sjedište LSKŽ, podupirao je sve akcije lovaca, prije svega Lovne igre KŽ, kao i susrete i potpisivanje povelje u suradnji sa LS – Bavarske, nazočio je Oktoberfestu u delegaciji HLS, te je pokretač i sudionik mnogim lokalnim, državnim i međunarodnim lovačkim manifestacijama.

Odlikovanja je u ime HLS-a uručio predsjednik Ivica Budor.

Nakon svečane dodjele odlikovanja održan je božićno – novogodišnji domjenak.

 

  Za LOVAC.INFO  -  Ivica Vukelja, prof.

Zadnja izmjena Nedjelja, 10 Prosinac 2023 16:17