LOVCI GORIČKE "SRNE" CILJANJEM OTVORILI SEZONU

Napisao  Ponedjeljak, 07 Listopad 2024 08:48

Članovi LD "Srna" Velika Gorica tradicionalno na početku lovne sezone provjere svoje oružje i oko.

Prije lovne sezone iskušali glinene golubove i sebe
Članovi LD "Srna" Velika Gorica tradicionalno na početku lovne sezone provjere svoje oružje i oko. Prvi vikend u listopadu rezerviran je za ciljanje na pokretne mete ili glinene golubove.

Tako lovci iskušaju svoje oružje, streljačko oko i sebe općenito. Uoči sezone lova na srnjake upucavali su svoje karabine, a sada sačmarice. Pozdravljajući lovce Josip Jančić Babriga, predsjednik goričke "Srne" je zaželio svima uspješnu lovnu sezonu.

Rekao je kako će ovakva praksa prvog dana lova biti nastavljena. Prilika je to i da se okupe na prijateljskom skupu.


Odjekivali su pucnji iz sačmarica i padali glineni golubovi, natjecanja nije bilo, važno je uvježbati oko i oružje na početku sezone lova na sitnu divljač. Uz to su lovci uredili okoliš Lovačkog doma na Kušancu i dogovarali se za buduće aktivnosti. Lovnik Vjeko Mirenić sve zapisao.

Od rane zore u pečenjari pekao se odojak. Budno je sve nadzirao Mile Mihić, koji kaže kako je ovo vježba nakon proširenja dimnjaka na pečenjari. Uz to na skup i objed pozvani su i najstariji članovi društva. oni ne idu u lov zbog godina, no desetljećima su odlazili u lov i svojim radom zadužili društvo. Ova briga za najstarije biti će nastavljena.

Jednom mladom lovcu je došla djevojka, a on se htio pohvaliti svojim streljačkim umijećem. Nije htio ciljati na suvremenoj automatskoj streljani društva, već je izabrao stari ručni stroj za izbacivanje glinenih golubova. O streljačkim utiscima djevojke lovca drugi put...


Boris ĆAVAR
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 07 Listopad 2024 09:06