Predstavljamo novu seriju optika Duralyt iz Carl Zeiss-a

Napisao  Ponedjeljak, 26 Travanj 2010 03:46
Carl Zeiss nova serija optika Duralyt Carl Zeiss nova serija optika Duralyt

Ove godine na IWA - sajmu u Nurnbergu,  u Njemačkoj Carl Zeiss je predstavio novu seriju optičkih ciljnika Zeiss Duralyt. Tom prigodom je najavljeno da će nova serija kvalitetom biti slična seriji Classic, a cijenom seriji Conquest. Potpuno proizveden u Njemačkoj Zeiss Duralyt ima 30mm tubus, a modeli su 1,2-5x36,  2-8x42  i 3-12x50.  Za ovu seriju ciljnika koristi se samo jedan tip končanice, neiluminirana končanica model 6.

 

Od ostalih detalja spomenimo sivkasto metalnu boju kućišta optike  (istaknuto je da će takav metalni look izvrsno pristajati uz stainless puške sa kompozitnim kundacima ili za puške koje se učestalo koriste).

Višestruko upotrebljivi ciljnici sa standardnom končanicom

Premium optički ciljnici sa dinamičan lov

Tri sasvim nova ciljnika iz nove serije optičkih ciljnika  Carl Zeiss-a odluku o izboru premium optike čine konačno jednostavnijom nego ikada. Njihov prepoznatljiv dizajn i izvanredan omjer cijene i kvalitete ističe ih odmah iznad ostalih optika na tržištu. No Duralyt nudi i više od toga: Beskompromisna robusnost i preciznost i u  optici i u mehanici – osnove su  za uspješno ciljanje i sigurno pucanje.

Uvjerljive performanse
Novo dizajnirane optike odlikuju se modernim višeslojnim premazima i pružaju visoku propusnost svjetla što rezultira izvanrednom kvalitetom slike i svjetlinom. Široko vidno polje i siguran eye relief svjedoče o uravnoteženom optičkom sustavu. 



Fokusirana na funkcionalnost i sigurnost korištenja

Svaki od ova tri potpuno novo razvijena optička ciljnika Duralyt ima svoje individualne prednosti kada se nađete u teškim lovnim uvjetima – bilo kod pogonskog lova, lova šuljanjem ili lova dočekom danju ili u zoru ili sumrak. Duralyt ciljnici ispunjavaju sve što premium optički ciljnici moraju i savršeno su prikladni za moderne ili robusne puške za svakodnevno korištenje ili pak za polovne kvalitetne puške.
09-duralyt-2-8x42-182img3997Duralyt_retikkel_6

Končanica model 6

 

Neiluminirana končanica 6 sa slikom u drugom fokalnom planu, končanica ostaje konstantna i pri promjeni uvećanja.

Univerzalna primjena: Kad ciljamo pokretnu metu pri malom uvećanju končanica uvijek ostaje vidljiva, a pri velikom uvećanju i ciljanju na veće udaljenosti končanica ostaje i dalje jasna i samo minimalno prekriva divljač.

1.2 – 5 x 36

Njezino široko vidno polje omogućuje brze i sigurne ciljne akvizicije na maloj razdaljini, npr. u pogonskom lovu. Maksimalno uvećanje 5x čini Duralyt 1.2 – 5 x 36 laganom specijaliziranom optikom za lov danju ali i superiornu alternativu ciljnicima sa crvenom točkom jer je svestranija od njih.

duralyt-serija-1.2-5x36a

2 – 8 x 42

Uglađena i kompaktna Duralyt 2 – 8 x 42 daje svjetlu sliku u zoru ili sumrak i dozvoljava vrlo precizno ciljanje –  i na strelištu i u lovištu čak i na udaljenosti do 200 metara. S obzirom na svoju malu dužinu Duralyt 1.2 – 5 x 36, nudi optimum na srednjim uvećanjima, što preferiraju iskusni lovci pri lovu šuljanjem ili pri lovu na nepoznatim terenima.

duralyt-serija-2-8x42a

3 -12 x 50

Duralyt 3 do 12 x 50 je savršen izbor za pucanje na srednje i duge razdaljine. Kvalitena svjetlosnopropusna optika i izuzetno široki raspon uvećanja, čine da ova optika ispunjava sve zahtjeve za lov sa dočekom dan ili u sumrak, ali u isto vrijeme je uglađena, lagana i udobna za nošenje. Savršeno se uklapa na lagane puške planinskih lovca, ali se može koristiti i općenito za lov na terenu.

duralyt-serija-3-12x50

 
Izvor: www.fanzoj.hr | FANZOJ,  ZAGREB, Ogrizovićeva 40A

 

Zadnja izmjena Nedjelja, 01 Svibanj 2016 18:52
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023