16 pravila za prepoznavanje originalnih Aimpoint proizvoda

Napisao/la  Utorak, 12 Studeni 2013 07:27

Poduzeće Aimpoint objavilo je upozorenje o postojanju krivotvorenih proizvoda koji su popularni na raznim internetskim aukcijama. Ovi proizvodi su često ušminkani i estetski privlačni što osobe koje nisu tako dobro upoznate s materijom navodi na pomisao da su originali iako je riječ o nekvalitetnim kopijama inferiorne tehnologije. Čak je zaštitni znak tvrtke lažan što dodatno otežava ispravnu identifikaciju proizvoda. Kako se vi možete zaštititi od toga? Donosimo popis koji će vam pomoći pri kupnji kako ne bi postali žrtvom falsifikatora.

  1. Da li kupujem od autoriziranog Aimpoint dilera? Ako je vaš odgovor „ne“, veće su šanse da ćete kupiti falsifikat. Najbolje je kupovati u ovlaštenim trgovinama.
  2. Mnogi kupci postali su žrtve internet aukcionara. Aimpoint proizvodi koji se nude po atraktivnim cijenama na internetskim stranicama iz Kine ili Hong Konga su falsifikati.
  3. Ako ste Aimpoint proizvod dobili bez originalnog pakiranja i originalnih korisničkih uputa vjerojatno je riječ o falsifikatu.
  4. Ako je cijena Aimontovog proizvoda jako mala i ponuda se čini nestvarnom budite na oprezu.
  5. Ukoliko prodavatelj tvrdi da ga jeftino prodaje jer ga je „dobio u nagradnoj igri/na okladi/na poklon“ vjerojatno je riječ o falsifikatu – te izgovore često upotrebljavaju prodavači kako bi zavarali svoje žrtve.
  6. Da li proizvod ima serijski broj i broj artikla ugraviran na strani (nišan) ili na osnovi (3X magnifier)? Ako nema, proizvod je lažan. Ako ima ali se proizvod prodaje po sumnjivo niskoj cijeni budite na oprezu. Neki falsifikatori stavljaju lažne serijske brojeve na proizvode pa prisutnost broja ne garantira originalnost proizvoda.
  7. Ako poklopci nemaju Aimpointov logo na prednjoj strani vjerojatno se radi o lažnjaku.
  8. Vijek trajanja baterije originalnih Aimpointovih proizvoda mjeri se u godinama. Ako vaša baterija traje nekoliko sati ili dana proizvod nije originalan.
  9. Ako Aimpontov nišan ne održava nulu, vrlo vjerojatno je lažan.
  10. Ako Aimpointov proizvod ne izdrži pad ili udar, proizvod je lažan
  11. Ako Aimpointov proizvod ne izdrži trzaj prilikom pucanja, riječ je o lažnjaku.
  12. Baterije van standarda ili bez standarda ukazuju na falsifikat. Falsificirani proizvodi često dolaze sa manje kvalitetnim baterijama azijskog podrijetla, ili im treba više od jedne baterije da bi radili.
  13. Usporedite dva ista Aimpointova proizvoda – u trgovinama to bi vam to trebali omogućiti. Usporedbom s originalom lažnjak brzo dođe na vidjelo.
  14. Ukoliko imate ikakvih dvojbi oko autentičnosti Aimpointovih proizvoda nemojte ih kupiti već kontaktirajte Aimpointov servis za kupce kako bi dobili dodatne informacije o dileru.
  15. Ako nišan nema točku crvene boje već neke druge ili nema točku nego mrežu (i slično) proizvod je bez sumnje lažan.
  16. Ako gumb za prilagodbu intenziteta na nišanu ne proizvodi određene škljocaje prilikom naštimavanja, proizvod je lažan.

 

Originalne Aimpointove proizvode možete nabaviti u trgovinama MA-RA d.o.o., Ul. Crvenog križa 33, Zagreb

crvena-tocka-red-point

Lovac.info
Zadnja izmjena Subota, 03 Siječanj 2015 16:37
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023