Kako poboljšati ciljanje s RED DOT optičkim ciljnikom (crvenom točkom)

Napisao/la  Subota, 23 Studeni 2013 02:20

Aimpoint je objavio par smjernica o poboljšavanju ciljanja s optičkim ciljnicima koji imaju crvenu točku pa vam ih ovom prilikom donosimo. 

 

Na trenutak spustite svoje oružje i fokusirajte se na metu. Zatim, ne odvajajući pogled od mete, podignite svoje oružje na razinu očiju tako da sada gledate u metu kroz optički ciljnik. Uz oba oka otvorena i fokusirana na metu, crvena točka će se pojaviti na meti, tj. tamo gdje želite da pogodak ode. Budući da su svi Aimpointovi proizvodi bez paralakse, ne morate se brinuti o centriranju crvene točke.

Ako vam je teško pucati s oba oka otvorena, možete napraviti i sljedeće: poklopite prednji objektiv optičkog ciljnika. Zatim dignite pušku u položaj za pucanje dok ste fokusirani na metu. Sada će crvena točka biti na meti.

S tradicionalnim nišanima troši se dragocjeno vrijeme na poravnavanje stražnjeg i prednjeg ciljnika i ciljne točke što znači da se gubi vizualni kontakt i s metom i okolinom. Aimpointovi optički ciljnici s crvenom točkom omogućuju jasnu sliku mete, precizno i jednostavno ciljanje pri čemu lovac ne gubi vizualni kontakt ni sa metom ni sa okolinom.
Najjednostavnije  rečeno: kada je crvena točka na meti, i lovac je.

Aimpoint-Logo-235-50 Aimpointove proizvode može potražiti u trgovinama Ma-ra

Lovac.info

 

 

Zadnja izmjena Srijeda, 13 Travanj 2016 23:32
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023