Karl Kaps Classic 2.5-10x50 optički ciljnik.

Napisao/la  Srijeda, 06 Travanj 2016 06:37

Karl Kaps Classic 2.5-10x50 optički ciljnik odličan je izbor za lovce koji često love šuljanjem ili love na vrlo teškim terenima, ali ipak svojim optičkim osobinama omogućuju korištenje prilikom loše svjetlosti

Zbog objektiva promjera 50 milimetara dobivate vrlo dobre optičke performanse u uvjetima loše svjetlost, a sam optički ciljnik nije pretežak.

Linija optičkih ciljnika Karl Kaps Classic dostupna je u verzijama varijabilnoga povećanja kao i verzijama sa fiksnim povećanjem u standardnim dimenzijama. Kaps Classic linija nema osvjetljenih končnica, kao što ih se može naći u drugim kaps linijama optičkih ciljnika.

Bez obzira što su ovi optički ciljnici napravljeni u klasičnoj konstrukciji, leće kod Kaps Classic optičkih ciljnika napravljene su po najvišim standardima, a njihovi premazi osiguravaju maksimalnu oštrinu i prijenos svjetlosti.
Končanica se nalazi u prvoj fokalnoj ravnini te se uz povećanje povećava i ona. Ova opcija omogućuje korištenje končanice u uvjetima loše svjetlosti bez obzira na nedostatak osvjetljenja končanice.

Optički ciljnik Kaps Classic 2.5-10x50 dostupan je sa končanicama Plex i German4.  Optički ciljnici vodo otporni su, a punjenje dušikom osigurava zaštitu od magljenja.
Karl Kaps garantira besprijekorno funkcioniranje optičkog ciljnika na temperaturama od -40 pa sve do +70 stupnjeva. Karl Kaps Classic optički ciljnici otporni su na trzaje svih kalibara, pa čak i kalibara za lov afričke divljači.
Firma Kaps daje garanciju na svoje ciljnike linije Classic od 25 godina. Bitno je napomenuti kako su svi optički ciljnici Kaps izrađeni u Njemačkoj.

Proizvođač

Kaps

Serija optičkih ciljnika

Kaps Classic line

Varijabilno povećanje

Da

Min. povećanje

2.5x

Max. povećanje

10x

Promjer leće

50 mm

Max. promjer izlazne zjenice

14.4 mm

Min. promjer izlazne zjenice

5.0 mm

Max. udaljenost oka

90 mm

Min. udaljenost oka

90 mm

Max. vidno polje

12.4 m/100m

Min. vidno polje

4.2 m/100m

Faktor zamračenja

9.5 - 22.4

Pozicija končanice

1. žarišna ravnina

Podešavanje končanice na klik

1cm/100m-0.1mrad

Podešavanje končanice

1.4 / 1.4 m/100m

Osvjetljenje končanice

Ne

Postavka paralakse

100m

Korekcija paralakse

Ne

Prilagođavanje dioptrije

-2.5 / +2 dpt

Punjen sa

Dušikom

Dužina

370 mm

Težina

585 g

Jamstvo

25. godina

Izrađeno u

Njemačka


Karl Kaps Classic optički ciljnik, pa i ostale Kaps optičke ciljnike moguće je nabaviti putem web shopa https://www.optics-trade.eu/
Stranica je dostupna i na Hrvatskome jeziku!

K2 Items