U povodu Dana HLS-a predstavljena knjiga Hrvatski lovci

Napisao 
HLS
Utorak, 20 Prosinac 2011 15:51

djuro_decak_zima_2011_120.jpgKnjiga Hrvatski lovci, povijest organiziranog lovstva u Hrvatskoj od 1881 – 2011., (234 str. francuski uvez ) predstavljena je u zagrebačkom hotelu Panorama u povodu obilježavanja Dana Hrvatskog lovačkog saveza  (10. prosinca) i 130. godina organiziranog lovstva.

Nakladnik je Hrvatski lovački savez, autor koncepcije Milan Sivački, pomoćnik urednika Marijan Lekić, a recenzenti prof. dr.sc Marijan Grubešić i dipl.ing. agr. Ivica Budor. Na promociji su  Milan Sivački, Marijan Grubešić, dr. Radovan Fuks te predsjednik HLS-a Đuro Dečak naglasili kako se Hrvatski lovački savez trajno zalaže za očuvanje  prirode, što je vidljivo iz niza izdanja te da on na prikladan način promiče ljepote i vrijednosti  hrvatske prirodne baštine u zemlji i inozemstvu....

djuro_decak_zima_2011_300.jpgKnjiga Hrvatski lovci, povijest organiziranog lovstva u Hrvatskoj od 1881 – 2011., (234 str. francuski uvez ) predstavljena je u zagrebačkom hotelu Panorama u povodu obilježavanja Dana Hrvatskog lovačkog saveza  (10. prosinca) i 130. godina organiziranog lovstva.

Nakladnik je Hrvatski lovački savez, autor koncepcije Milan Sivački, pomoćnik urednika Marijan Lekić, a recenzenti prof. dr.sc Marijan Grubešić i dipl.ing. agr. Ivica Budor. Na promociji su  Milan Sivački, Marijan Grubešić, dr. Radovan Fuks te predsjednik HLS-a Đuro Dečak naglasili kako se Hrvatski lovački savez trajno zalaže za očuvanje  prirode, što je vidljivo iz niza izdanja te da on na prikladan način promiče ljepote i vrijednosti  hrvatske prirodne baštine u zemlji i inozemstvu.

Predsjednik Đuro Dečak naglasio je kako se u knjizi lovcima, prijateljima lova, ali ši roj javnosti nastojala predstaviti lovačka povijest kroz doprinos lova i lovaca našoj kulturi gospodarstvu u posljednjih 130 godina, otkako je lovstvo na ovim hrvatskim prostorima organizirano, a  poglavito u posljednjih  86 godina, koliko je prošlo od osnivanja Hrvatskog lovačkog saveza. On je naglasio  kako se nada da će i ova knjiga pridonijeti tome da se postupno uklanjaju predrasude o lovu i lovcima kao zatornicima životinja koji ubijaju divljač iz obijesti te da se lov šire nego dosad prihvati i promatra kao dio našeg kulturnog europskog nasljeđa te suvremene i nasušne potrebe čovjeka da se brine o svojem okolišu i prirodnoj sredini, u kojoj valja osigurati opstanak kako divljači tako i ostalih životinjskih vrsta, jer je njihovo održanje uvjet opstanka i samoga čovjeka.

Dr. Radovan Fuks naglasio je kako lovstvo nije u suprotnosti sa zaštitom prirode, već naprotiv – ispravno shvaćeno i provedeno na stručnim i znanstvenim osnovama, djelotvoran čimbenik u očuvanju i zaštiti prirode, da lov nije  nužno element razaranja, nego važan čimbenik očuvanja i dodatnog unapređenja biološke i ekološke ravnoteže i raznolikosti hrvatske faune.  

Zadnja izmjena Nedjelja, 04 Ožujak 2012 22:04
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023