Delegacija HLS-a kod ministra turizma i ministra obrane

Napisao/la 
HLS
Četvrtak, 12 Prosinac 2013 02:03

ministar-lorencin-2013Delegacija Hrvatskog lovačkog saveza bila je u posjetu ministru turizma Darku Lorencinu. Teme sastanka bile su vezane uz kvalitetniju suradnju i provedbu zajedničkih projekata na području lovstva i turizma (razvoj lovnog turizma, sufinanciranje izgradnje smještajnih kapaciteta, razvoj dodatnih sadržaja, brendiranje divljačine, odlazak na sajmove). I ministar obrane Ante Kotromanović također je primio delegaciju. Sastanak se tematski odnosio na mogućnost suradnje između Ministarstva obrane i Hrvatskog lovačkog saveza (prodaja puški koje Ministarstvo posjeduje, ustupanje opreme, potpora lovačkim udrugama ratnih vojnih invalida).

ministar-lorencin-2013Delegaciju Hrvatskog lovačkog saveza, na čelu s predsjednikom Đurom Dečakom, primio je u prostorijama ministar Darko Lorencin. Teme sastanka bile su vezane uz kvalitetniju suradnju i provedbu zajedničkih projekata na području lovstva i turizma, počevši od lovnog turizma koji bilježi porast broja lovnih gostiju. Uz ovo pitanje vezano je pronalaženje modela pružanja dodatnih sadržaja kroz promociju i razvoj lokaliteta ministar kotromanovic3 2013posjeta stranog lovca. Jedno od ključnih pitanja koje bi se trebalo riješiti jest i pitanje sufinanciranja izgradnje smještajnih kapaciteta koji postaju preduvjet kvalitetnog boravka lovaca u našim lovištima. Kroz nastavak suradnje, trebalo bi se riješiti i pitanje pravilnika o lovnom turizmu i niz drugih pitanja koja su vezana za jednostavnije i povoljnije sudjelovanje lovačkih udruga u promociji, prezentaciji, ali i konkretnom bavljenju lovnim turizmom. Napomenuto je i da je potrebno uložiti više napora u prezentaciju divljačine i proizvoda vezanih uz divljačinu kako bi se stvorio prepoznatljivi brend i kako bi proizvodi postali dostupniji javnosti. Isto tako, razgovaralo se i o prezentaciji i promociji lovstva u okviru održavanja međunarodnih sajmova lovstva i turizma.

Delegaciju je primio i ministar obrane Ante Kotromanović. Sastanak se tematski odnosio na mogućnost suradnje između Ministarstva obrane i Hrvatskog lovačkog saveza. S obzirom na to da Ministarstvo obrane posjeduje jednu manju količinu lovačkih pušaka, razmotrena je mogućnost da se te puške stave u prodaju kako ne bi gubile vrijednost i značaj. Po pitanju ustupanja razne opreme, koja nije potrebna Ministarstvu obrane a može poslužiti lovcima u obavljanju svakodnevnih obveza, dogovoreno je da će se kroz uvid u postojeće stanje dati precizna informacija o mogućnostima njihova korištenja. Isto tako, s obzirom na to da u sastavu Hrvatskog lovačkog saveza djeluju udruge u kojima su ratni vojni invalidi s dijagnosticiranim PTSP-om, dogovorena je daljnja suradnja koja bi trebala polučiti konkretnije rješenje u rješavanju ovog pitanja. Naime, u Americi se u ovim slučajevima odlazak u prirodu i lov koristi u rehabilitacijske svrhe te bi model trebalo tražiti i u tom smjeru (organizacije Hunters helping hunters).

HLS
Zadnja izmjena Nedjelja, 23 Veljača 2014 21:08
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023