Održan 9. Damski lov Lovačke udruge Dama dama

Srijeda, 19 Studeni 2014 11:00
Ocijeni
(1 glas)

Ovogodišnji, 9. Damski lov, održan je u koordinaciji i pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog lovačkog saveza na čelu sa njegovim predsjednikom, Đurom Dečakom, te tajnikom HLS-a Ivicom Budorom.kao i gospodinom Ivanom Kutnjakom, predsjednikom županijskog lovačkog saveza Varaždinske županije.

Međunarodni karakter damskog lova pokazao se kao uspješan spoj lova i razmjene iskustava eurpskih lovkinja.   Renate Weber predvodila je bavarske lovkinje, Sona Supekova slovačke lovkinje, Beatrix Ban mađarske lovkinje a Aleksandra Kolar slovenske lovkinje.

Četrdeset lovkinja lovilo je dva dana.

Prvi dan domaćin je bila lovačka udruga Trčka Šaulovec i njezin predsjednik Ivan Sinčić, a lovio se fazan, zec, trčka na lokaciji Zgorelica.

Uz sturčnu pomoć na terenu uz tajnika udruge Roberta Hunjaka te lovnika Augusta Baruleka , lov je bio uspješan ne samo što se izlova tiče, več i samog ugođaja. Veliki poznavaoci terena na kojem se lovilo i divljači kojom obiluje taj kraj nesebično su pomagali lovkinjama pri samom lovu. Lovačka udruga i lovne lokacije s kojima su lovkinje bile upoznate zainteresirala je i hrvatske a i strane lovkinje, tako da u budćnosti možemo očekivati lovkinje u lovu baš u tom kraju. Sa svim ljepotama kraja i terena s kojima gospodari, kao i fond divljači koji posjeduje, lovkinje je upoznao član predsjedništva gospodin Josip Polančec, koji je lovkinjama pokazao novu dimenziju lovačkih običaja nakon lova.

Središnji dio Ravne gore, na lokaciji V/117, zajedno sa predsjednikom društva Predragom Mačekom, bio je domačin drugog dana lova na crnu divljač.

Uz nesebičnu i stručnu pomoć tajnika Mladena Bračko, te dopredsjednika Miroslava Mačeka kao i neizostavnog lovnika Zvonimira Pavlekovića lov se održao na prekrasnim brdovitim terenima Ravne gore.

Obilje divljači kojom obiluje taj kraj te fond divljači koja je zstupljena unutar samog lovišta doista je impresivan, no lovkinjam ovaj puta božica Dijana nije bila naklonjena. Životinje su dokazale da unatoč ljudskom naporu one ipak vladaju šumom i prostorima na kojima obitavaju.

Sveti Hubert, kao zaštitnik lovaca, pobrinuo se da lov ova dva dana bude doista nezaboravno iskustvo svim prisutnim lovkinjama i organizatorima, te da se iz ovog lova svi vrate puni dojmova i iskustava koje če unutar svojih organizacija širiti i dalje.

Ovaj, već sad tradicionalni damski lov polučio je veliki uspjeh u promicanju lovnog turizma Hrvatske, te nam se sudionice lova vraćaju u lov.

Time možemo zaključiti da je ovogodišnji damski lov doprinjeo promociji lovstva i lovnog turizma te je tako LU Dama Dama dobila motiv za daljninji rad i pomicanje granica među ženskom lovačkom populacijom što je rezultiralo članstvom u CIC organizaciji na području Europe.

Anita Bračun, predsjednica LU Dama Dama
Pročitano 3902 puta Zadnja izmjena Četvrtak, 17 Rujan 2015 00:58
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023