Lana Glad prva predsjednica Damskog lovačkog društva Grlica

Ponedjeljak, 27 Travanj 2015 23:44
Ocijeni
(1 glas)

U petak je u prostorijama Lovačkog saveza Međimurske županije održana prva povijesna osnivačka Skupština. Dame, kako mnogi nazivaju žene lovkinje, okupile su se i odlučile osnovati prvo damsko lovačko društvo u našoj županiji

- Oko 30 žena ima položen lovački ispit u našoj županiji - rekao je tajnik LS Međimurske županije Mladen Lacković.

Prema prijedlogu osnivačica Damskog lovačkog društva Grlica, za prvu predsjednicu izabrana je Lana Glad iz Čakovca koja je i jednoglasno potvrđena za prvu predsjednicu lovkinju naše županije. Mirjam Potočnik izabrana je za potpredsjednice, tajnica je Željka Fažon, a blagajnica Sabina Furdi. Organizatoricom lova imenovana je Mateja Bogdan, a predsjednicom Nadzornog i stegovnog odbora Josipa Carović.

- U cilju društva su nam godišnja organizacija nekoliko tradicionalnih lovova u kojem ćemo nastojati okupiti što više lovkinja iz Međimurja, Hrvatske i iza nje. Sudjelovat ćemo na lovno - kinološkim, kinološkim i streljačkim natjecanjima. Provodit ćemo radne akcije s ciljem održavanja ekoloških parametara unutar lovišta naše županije, a i šire - rekla je ukratko prva predsjednica Lana Glad.

Zamjenik župana Zoran Vidović, resorno zadužen za lovstvo, zahvalio se na korektnoj suradnji Lovačkom savezu i čestitao novoosnovanom Damskom lovačkom društvu Grlice i prvoj potpredsjednici.

- Stručne službe naše županije stoje vam na raspolaganju. Vjerujem da ćete privući što viš djevojka i žena jer lovstvo u Međimurju ima dugogodišnju tradiciju- kazao je Vidović.

- Jedna od dugogodišnjih želja Izvršnog odbora LS Međimurske županije bila je da se lovkinje udruže i organiziraju društvo. Osjećam se jako sretno, ne samo time što smo osnovali damsko društvo, već što smo naše rogiste upotpunili i rogistkinjama - rekao je predsjednik saveza Ljubomir Grgec.

Svečanost su svojim dolaskom uveličali prijatelji lovci iz Slavonije te međimurski rogisti.

Dopredsjednik saveza Josip Carović zaželio je damama puno lijepih trenutaka u lovu i prirodi.

 Izvor: eMedjimurje.hr  Autor: Igor Halić Foto: eMedjimurje.hr
Pročitano 3582 puta Zadnja izmjena Srijeda, 16 Rujan 2015 22:12
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023