Lov Šljuke u Engleskoj

Napisao  Petak, 27 Studeni 2015 00:13
Lov Šljuke u Engleskoj Lov Šljuke u Engleskoj

Lov šljuke je najuzvišeniji niski lov na Svijetu. Niti jedna druga divljač niskoga lova nije toliko cijenjena. Šumska kraljica je dobila i taj naziv zbog svoje elegancije, ljepote i lovačkog ugođaja.

U pokušaju da zaštite populaciju šumske šljuke(Scolopax rusticola), Engleske i Škotske lovačke organizacije, prate prijedloge zaštitara da lov na njih odgode do kraja studenog.

Ovakav potez će olakšati preživljavanje i put populacije "engleskih" šljuka do umjerenijih regija, te dočekati dolazak šljuke iz Skandinavije i Rusije. Ta populacija je puno stabilnija.

Prema podacima Engleskih znanstvenika godine 2013 je u Engleskoj bilo 55 241 odrasla muška šljuka, što je pad od 29 posto od godine 2003.

Nakon puno znanstvenog rada povezanoga sa ovom vrstom, Englezi su se složili da lov na tu pticu treba odgoditi do dolaska migracijske populacije.

Engleske organizacije rade na zaštiti "Engleske" populacije šumske šljuke. Lovci mogu pripomoći tako što bi trebali poslati odstrjeljene šljuke na proučavanje.

Više o tome možete pogledati na: http://www.gwct.org.uk/game/research/species/woodcock/help/
Zadnja izmjena Petak, 27 Studeni 2015 00:19
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023