Tužan kraj lovačkih pasa

Napisao/la  Subota, 26 Travanj 2014 07:28

Putnici trajektnog pristaništa u Anconi ostali su bez riječi kada su ugledali prizor izmučenih lovačkih pasa izvučenih iz terenca. Šest je pasa putovalo trajektom iz Hrvatske u Ankonu - u drvenom sanduku. Dva psa nisu preživjela putovanje, treći je uginuo kada su otvorili sanduk dok su ostala trojica završila kod veterinara.

Putnici trajektnog pristaništa u Anconi ostali su bez riječi kada su ugledali prizor izmučenih lovačkih pasa izvučenih iz terenca.

Šest je pasa davanaest sati putovalo trajektom iz Hrvatske u Ankonu - u drvenom sanduku smještenom u terencu. Bili su nagurani u sanduk koji nije bio primjeren ni vrsti putovanja, ni dužini putovanja, niti je u njega moglo stati šest pasa. Životinje su ostavljene tokom cijelog putovanja u vozilu, bez vode i odgovarajuće ventilacije.

Psi-Ancona 1

Dva psa nisu preživjela putovanje, treći je uginuo kada su otvorili sanduk dok su ostala trojica završila kod veterinara - u izrazito teškom stanju, dehidrirani i izgladnjeli.

Psi-Ancona 1

Automobil je nakon dojave zaustavila granična policija i veterinarska inspekcija. "Lovci" su za vrijeme trajanja inspekcije pokazali nedostatak uključenosti i interesa za dobrobit životinja. Privedeni su i prijeti im do dvije godine zatvora.

Riječ lovci namjerno smo naveli u navodnicima. Osobe koje se tako odnose prema svojim četveronožnim pomoćnicima se ne bi smijeli zvati lovcima, niti ih se takvima treba smatrati.

Lovac.info, prema AnconaToday
Zadnja izmjena Petak, 25 Travanj 2014 21:30