Godišnja skupština LS Požeško slavonske županije

Napisao/la  Ponedjeljak, 28 Travanj 2014 00:26

LS Požeško slavonske županije ove godine je dobitnik Godišnje županijske nagrade. Savez je nagradu dobio zbog svojih postignuća na području razvoja lovstva, lovnog turizma, te posebno humanitarnog djelovanja. Bio je to razlog za slavnje i sazivanje godišnje skupštine Saveza koji okuplja 28 lovačkih društava s 1 320 članova.

 

LS Požeško slavonske županije ove godine je dobitnik Godišnje županijske nagrade. Savez je nagradu dobio zbog svojih postignuća na području razvoja lovstva, lovnog turizma, te posebno humanitarnog djelovanja. Županija prepoznala trud i rad lovaca, i njihovu ulogu u društvu. Bio je to razlog za slavnje i sazivanje godišnje skupštine Saveza koji okuplja 28 lovačkih društava s 1 320 članova.

Savez je vrlo aktivan te redovito organizira razne lovačke manifestacije, skupne lovove, natjecanja, okupljanja lovaca (na proslavi Huberta okupilo se više od 1000 lovaca). Lovci sudjeluju u mnogim turističkim i humanitarnim manifestacijama, pomažu kolegama iz drugih Saveza itd. Cilj saveza u narednom razdoblju je daljnji razvoj lovstva kao gospodarske djelatnosti, zaštita divljači i njezino očuvanje, zaštita prirode i njegovanje lovačke etike i običaja.

Skupština lovačkog saveza dodijelila je i zlatne plakete lovcima koji su napunili 50 godina staža i rada u lovstvu, što je najviše priznanje koje se dodjeljuje članovima. Ovo jedinstveno i rijetko priznanje dobili su lovci Antun Poljak iz LD Papuk Biškupci, Dragutin Bešlić iz LD Psunj Orljavac, Josip Peternel i Ivan Kunce iz LD Fazan Pakrac, te Jakob Marić iz LD Vranovac Vetovo.

Lovac.info, prema Požeška kronika
Zadnja izmjena Nedjelja, 27 Travanj 2014 20:30