Propucani pas bačen u kanal - sumnja se na lokalnog lovca

Napisao/la  Srijeda, 30 Travanj 2014 00:34

U nedjelju ujutro ribiči su spazili krvavog psa u vodi kraj hidroelektrane na Dravi u općini Orehovica. Pregledom je utvrđeno da pas ima smrskanu šapu, ranu na bedru stražnje noge, prostrijelnu ranu čeone kosti i oštećen sinus. Policija utvrđuje identitet čovjeka koji je ranio životinju i protiv njega biti će podnesena kaznena prijava.

U nedjelju ujutro ribiči su spazili krvavog psa u vodi kraj hidroelektrane na Dravi u općini Orehovica. Zvali su lokalnu udrugu za zaštitu životinja koja je psa preuzela i odvela ga u veterinarsku ambulantu. Pregledom je utvrđeno da pas ima smrskanu šapu, ranu na bedru stražnje noge, prostrijelnu ranu čeone kosti i oštećen sinus.

Očevici su čuli pucanj i vidjeli automobil varaždinskih registracija kako odlazi. Navodno se radi o lovcu koji je na lošem glasu zbog svojeg neetičnog ponašanja. Policija utvrđuje identitet čovjeka koji je ranio životinju i protiv njega biti će podnesena kaznena prijava.

Predsjedniku lokalnog lovačkog društva ovo je prvi glas o slučaju ali sumnja da se radi o članu njegovog društva. Ali napominje da osobu treba kazniti ukoliko se ogriješila o zakon.

Ako se zbilja radi o lovcu ovo je za svaku osudu. Upravo radi ovakih nedjela lovci su došli na zao glas i kolektivno trpe osudu društva zbog neetičnog ponašanja pojedinaca. Ukoliko je bila riječ o lutalici (iako je pas imao ogrlicu), postoje i drugi načini uklanjanja pasa iz lovišta. Napucavanje psa i bacanje istoga u kanal zasigurno nije jedan od njih.

Lovac.info
Zadnja izmjena Srijeda, 30 Travanj 2014 17:26