Dan planeta Zemlje u lovištu LD "Brezetinac"

Napisao/la  Ivica Vukelja Srijeda, 30 Travanj 2014 20:25

Združena akcija lovaca na međunarodnoj manifestaciji.  Na Dan planeta Zemlje, vidjeli smo da lovci osim sa puškama vrlo dobro barataju i sa grabljama, sjekirama, lopatama, kosilicama i drugim alatom. Svoju sposobnost prezentirali su uređenjem lovišta i okoliša lovačkog doma LD «Brezetinac».

LD-Brezetinac-1-dpz-1000.jpg

Združena akcija lovaca na međunarodnoj manifestaciji

Na Dan planeta Zemlje, vidjeli smo da lovci osim sa puškama vrlo dobro barataju i sa grabljama, sjekirama, lopatama, kosilicama i drugim alatom. Svoju sposobnost prezentirali su uređenjem lovišta i okoliša lovačkog doma LD «Brezetinac».

U akciji je sudjelovalo 30-ak članova Lovačkog društva „Brezerinac“, iz Bukovlja kojima su se tradicionalno pridružili članovi Lovačke udruge „Lovac - Hvratski dragovoljac“ iz Duge Rese.

Okupljene lovce pozdravio je i zahvalio se na odazivu, predsjednik društva Mata Novosel. Nakon kraćega dogovora, nazočni su podijeljeni u više grupa sa zadacima i alatkama pristupili čišćenju okoliša doma, košenji trave, uređenju strelišta na glinene golubove, popravku krovišta doma, te saniranju nelegalnoga smetlišta u lovištu.

Ovaj proljetni dan završen je zajedničkim druženjem uz slasni lovački gulaš i okrijepu.

Istovremeno je provedena zasebna akcija čišćenja obale i korita rijeke Mrežnice na području lovišta LD “Brezetinac” u Mihalić selu u organizaciji GO HDZ-a Duga Resa I članovima LD “Brezetinac”.

Za LOVAC.INFO: Ivica Vukelja prof. i Stjepan Radinović
Zadnja izmjena Srijeda, 30 Travanj 2014 20:48