CIC i Priručnik za evaluaciju trofeja

Napisao/la  Nedjelja, 04 Svibanj 2014 00:00

Nakon svečanosti zatvaranja 61. Generalne skupštine CIC-a održan je radni sastanak predstavnika nacionalnih delegacija i ocjenjivača trofeja o otvorenim pitanjima vezanim uz završetak Priručnika za evaluaciju trofeja koji je u izradi. Sastanku je predsjedao dr. Imrich Suba, dopredsjednik CIC-a koji je imenovan od strane Izvršnog odbora CIC-a za rješavanje ovog pitanja i donošenje konačnih odluka da bi se proces donošenja Priručnika koji traje nekoliko godina priveo kraju.

Nakon svečanosti zatvaranja 61. Generalne skupštine CIC-a održan je radni sastanak predstavnika nacionalnih delegacija i ocjenjivača trofeja o otvorenim pitanjima vezanim uz završetak Priručnika za evaluaciju trofeja koji je u izradi.

Sastanku je predsjedao dr. Imrich Suba, dopredsjednik CIC-a koji je imenovan od strane Izvršnog odbora CIC-a za rješavanje ovog pitanja i donošenje konačnih odluka da bi se proces donošenja Priručnika koji traje nekoliko godina priveo kraju. 

Priručnik, u kojem su ostala otvorena pitanja vezana uz mjerenje parožaka jelena običnog, definiciju pravilnog rogovlja srnjaka, uvrštavanje krzna u priručnik i druga, ipak su dijelom usuglašena glasovanjem na ovom sastanku. Ovaj sastanak svakako je jedan od značajnih u povijesti donošenja pravila na kojem je sudjelovala i Hrvatska delegacija.

Priručnik s donesenim odlukama trebao bi proći recenzije i zaživjeti u konačnom obliku na izvornom njemačkom jeziku tijekom ljetnim mjeseci kad bi se trebao prevesti i na engleski, a potom proći i završnu recenziju od strane izabranih ocjenjivača.  Na sastanku je prezentiran i način stjecanja medalje i certifikata kao i nova tri uvrštena trofeja na rang listu vrhunskih trofeja.

HLS