Lubanja lisice novi prvak Hrvatske s 25,66 točaka

Napisao/la  Ponedjeljak, 26 Svibanj 2014 00:26

Prošlog vikenda održana je Izvještajna skupština Lovačkog saveza Međimurske županije na kojoj je izvješće o radu Lovačkog saveza podnio njegov predsjednik Ljubomir Grgec. Na sjednici je Stanko Grabar iz Lovačkog društva Trčka Čakovec dobio Verifikacijski trofejni list Međunarodnog povjerenstva za ocjenjivanje trofeja za lubanju lisice.

Prošlog vikenda održana je Izvještajna skupština Lovačkog saveza Međimurske županije na kojoj je izvješće o radu Lovačkog saveza podnio njegov predsjednik Ljubomir Grgec. Najvažnijim u proteklom razdoblju Grgec smatra ulazak Hrvatske u puno pravno članstvo Europske unije, pak je Hrvatski lovački savez u suradnji FACE-om i Intergrupom za lov Europskog parlamenta koja ima preko 150 članova – europarlamentaraca, te predstavnicima Uprave za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Ministarstva poljoprivrede, sam Grgec sudjelovao na sjednici Intergrupe u Europskom parlamentu u Strasburgu, gdje je usvojeno niz zaključaka koji će imati odjeka među hrvatskim lovcima.

Na sjednici je Stanko Grabar iz Lovačkog društva Trčka Čakovec dobio Verifikacijski trofejni list Međunarodnog povjerenstva za ocjenjivanje trofeja za lubanju lisice, koja je ujedno postala prvak Hrvatske s najvećim brojem točaka - čak 25,66!

To je veliki rezultat samog Grabara ali i međimursku i hrvatsko lovstvo. Vladi Republike Hrvatske lovci će preko Hrvatskog lovačkog saveza uputiti prijedlog o zaštiti divljači i to na način da divljač više ne bude opasna stvar, nego Ustavom zaštićena vrijednost Hrvatske.

Mnovine.hr, 19. 05.