Izborna skupština HLS-a bez iznenađenja

Napisao/la  Ponedjeljak, 26 Svibanj 2014 19:09

U domaćinstvu Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije održana je Izborna skupština Hrvatskog lovačkog saveza na kojoj su sudjelovala 62 od 63 zastupnika. Jedina kandidatura za predsjednika istaknuta je za dosadašnjeg predsjednika Đuru Dečaka te je jednoglasno izabran i za predsjednika u petom mandatu.

U domaćinstvu Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije održana je Izborna skupština Hrvatskog lovačkog saveza na kojoj su sudjelovala 62 od 63 zastupnika.

Zastupnike su pozdravili mr. Domagoj Križaj, pomoćnik ministra poljoprivrede za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju te Goran Pauk župan Šibensko kninske županije.

Izborom radnog predsjedništva na čelu s Božidarom Terzićem skupština je započela u svečarskom tonu. Sva izvješća su jednoglasno usvojena. Jedina kandidatura za predsjednika istaknuta je za dosadašnjeg predsjednika Đuru Dečaka te je jednoglasno izabran za predsjednika i u petom mandatu.

Uz svečarski ton skupština je protekla u solidarnosti prema žrtvama poplava, stradalima na prostoru Slavonije. U znak solidarnosti članovi skupštine usvojili su prijedlog predsjednika Dečaka da se osiguraju sredstva i donira najpotrebnije te da se u narednom periodu sanacije područja pokuša pomoći lovcima i napućivanjem lovišta divljači iz hrvatskih uzgajališta.

U ime Ministarstva poljoprivrede prijedloge je podržao i pomoćnik ministra mr. Domagoj Križaj koje će se također priključiti u izdvajanje sredstava potrebnih da bi se pomoglo stradalima. Na prijedlog zastupnika LS Splitsko dalmatinske županije Mate Rađe zastupnici su jednoglasno prihvatili da će se zastupnici odreći dnevnice u korist i za pomoć stradalima. Uz ovu pomoć Ministarstvo poljoprivrede kao i Hrvatski lovački savez stoje na raspolaganju lovcima za bilo kakva pitanja ali i pomoć kod izgubljene dokumentacije.

HLS