Prva sjednica Izvršnog odbora HLS-a

Napisao/la  Utorak, 08 Srpanj 2014 00:07

U prostorijama Hrvatskog lovačkog saveza u petak 4. srpnja 2014. održana je prva, konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora. Na dnevnom redu članova Izvršnog odbora u novom četverogodišnjem mandatnom razdoblju bio je Poslovnik o radu, donošenje kriterija o davanju avalirane mjenice članicama Saveza, kandidatura LS Požeško-slavonske županije za domaćina prvenstva HLS-a u streljaštvu...

U prostorijama Hrvatskog lovačkog saveza u petak 4. srpnja 2014. održana je prva, konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora.

Pod prvom točkom dnevnog reda usvojen je Poslovnik o radu. Izvršni odbor donio je odluku o sastavu stručnih tijela Hrvatskog lovačkog saveza. Vezano uz davanje avalirane mjenice članicama Saveza doneseni su kriteriji za davanje iste lovoovlaštenicima državnih lovišta.

U donošenju rasporeda događanja Hrvatskog lovačkog sveza prihvaćena je kandidatura Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije za domaćina prvenstva HLS-a u streljaštvu te će se isto održati sukladno odredbama novog Pravilnika na strelištu Bzenica 27. i 28. rujna 2014. godine. Za lovnokinološke manifestacije Kup Sv. Huberta i utakmica pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru određeno je da će domaćin biti Lovački savez Osječko-baranjske županije i Lovni ured Viljevo 17. i 18. listopada 2014. godine. Domaćini goničima u utakmici pasa glasnog gona na zeca bit će Lovački savez Dubrovačko-neretvanske županije 15. studenog 2014. godine. Zajednička proslava dana Sv. Huberta, zaštitnika lovaca održat će se po prvi puta u Dalmaciji u domaćinstvu Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije u Sinju 7. studenog  2014. godine.

Predsjednik Lovačkog saveza Vukovarsko srijemske županije Mirko Bošnjak, županije koja je pretrpjela najveće stradanje u ovogodišnjim poplavama osvrnuo se na tešku situaciju u sanaciji te iznio i potrebe lovaca i stanovnika koje su proizašle iz potreba na terenu. Isto tako obavijestio je članove Izvršnog odbora o  otvorenom posebnom računu za stradalnike i trenutnom stanju te zamolio ako se još, prema  mogućnostima, može kako pomoći uplatom sredstava koja će se namjenski utrošiti za pomoć lovcima i njihovim obiteljima u povratku na svoja ognjišta. 

HLS