Intervju s Günterom Appeltom predstavnikom Blasera na Sajmu lova u Varaždinu

Napisao  Nedjelja, 11 Listopad 2015 22:25

Na sajmu u Varaždinu Kettner je doveo predstavnika Blasera, jedne od najpoznatijih i najpoželjnijih proizvođača oružija i lovačke opreme. Blaser je predstavljao Günter Appelt, predstavnik međunarodne prodaje. Postavili smo mu par pitanja o proizvodima Blasera te njegovim dojmovima i budućnosti Blasera.

A: Po kojim kvalitetama se odlikuju Blaser puške?

B: Blaser je firma sa dugom tradicijom koja teži najboljemu te to pokušavamo ostvariti sa svim novim i starim produktima koje imamo ili planiramo u budućnosti predstaviti.

A:Pošto je cijeli svijet u ekonomskoj krizi, da li Blaser planira, po uzoru na večinu ostalih proizvođača oružija, uvesti ekonomsku verziju lovačkih pušaka?

B: Blaser je oduvjek težio najboljoj kvaliteti i estetici a to se nažalost nemože postići na drugi način nego skupom proizvodnjom. Blaser NE planira u skorijoj budućnosti uvoditi ekonomske verzije pušaka. Blaser je High Quality brand i takav će ostati.

A: Pošto je Blaserovo oružije vrlo skupo, koliki broj oružija prodajete godišnje po cijelome svijetu?

B: Trenutačno smo, od prilike, na 25000 novih komada oružija svake godine. Prošle godine smo izgubili veliki broj prodaje na Rusiji u koju više ne šaljemo puške.

A: Poznato je da se dogodilo više nesreća sa vašom Blaser R93 risanicom. Novi model R8 je nasljednik te puške. Je li bilo ikakvih incidenata sa Blaser R8 puškom do sada?

B:  Istina, sa modelom R93 je bilo nekoliko slučaja eksplozije. Hvala Bogu, to se više ne događa jer je Blaser R8 jedna od najčvrščih i najboljih risanica na Svijetu. Još nije bio niti jedan slučaj eksplozije, te se nadamo i vjerujemo da će tako i ostati.

A: Vi ste lovac već dugo godina, možete li reći kojom opremom idete u lov?

B: Moja lovačka puška je risanica Blaser R8 Professional Success, a optički ciljnik je Zeiss Victory HT. Kao osnovni kalibar koristim 8x57IS, a rezervnu cijev imam u kalibru 6,5x55.

A: Jeste li ikada lovili ili planirate li loviti u Hrvatskoj?

B: Moj posao mi otežava takve planove, pa lovačke pothvate ne planiram nego ih koristim ako dođem u takvu priliku. Još nikada nisam lovio u Hrvatskoj, i za sada, ne planiram.

A: Kakav dojam imate o tržištu u Hrvatskoj?

B: Vaše je tržište dosta dobro, kod vas je lov vrlo tradicionalan i koliko vidim, puno ljudi se bavi lovom. Za sada smo vrlo zadovoljni odazivom Hrvata na naše produkte i nadamo se da će se to samo povećavati.

A: Za kraj, želite li nešto poručiti Hrvatskim lovcima i strijelcima?

B: Ako želite izrazito pouzdanu, modernu, kvalitetnu i predivnu pušku morate nabaviti Blasera. Blaser R8 je puška koja će vas služiti do kraja života!

 

Autor: Radovan Abramović za LOVAC.info
Zadnja izmjena Utorak, 13 Listopad 2015 11:35