Intervju s Dimitrijem Wegelom predstavnikom Zeissa na Sajmu lova u Varaždinu

Napisao  Utorak, 13 Listopad 2015 11:20

Također smo, osim sa predstavnikom Blasera, na sajmu u Varaždinu pričali sa predstavnikom Carl Zeissa. Radi se o gospodinu Dimitriju Wegelu, menađeru regionalne prodaje Zeiss optike. Pitali smo ga par pitanja o budućnosti i novitetima, te sadašnjim proizvodima.

A: Dolazite iz firme lovačke i sportke optičke opreme. Da li se bavite lovom?

B: Nisam lovac, ali, planiram to postati u skoroj budućnosti.

A: Recite nam nešto o najnovijim produktima Carl Zeissa.

B: Ove smo godine uveli 2 nova optička ciljnika u liniju optičkih ciljnika Zeiss Victory V8. Sada ova linija broji 4 modela. To su 1,1-8x30, 1,8-14x50, 2,8-20x56 te 4,8-35x60. Sa ovim optičkim ciljnicima pokrivamo sve tipove lova u svim uvjetima.

A: Jedan od noviteta je i Zeiss serije Terra. Planirate li uvesti osvjetljenu končanicu u Zeiss Terra optičke ciljnike?

B: Zeiss Terra  su optički ciljnici povoljne cijene pod našim imenom. Oni su predviđeni kao optički ciljnici za dnevnu uporabu i uporabu u sumrak tako da ne planiramo uvođenje osvjetljenje končanice. Time ova linija više nebi bila tako niske cijene i izgubio bi se njen pojam.

A: Zeiss je u Hrvatskoj prisutan sa svim linijama optičkih ciljnika. Možete li reći nešto više o nekima od njih te po čemu su posebne?

B: Tako je, Zeiss ima sve modele u Hrvatskoj. Svaki od njih ima svoju posebnu namjenu i kvalitetu. Na primjer Zeiss Victory V8  optički ciljnici pružaju ekstremnu svestranost, a model 4,8-35x60 pruža posebnu prednost pucanju na veliku udaljenost. Modeli Zeiss Victory HT pružaju najbolju propusnost svjetlosti na tržištu te su time namjenjeni lovu u slabim svjetlosnim uvjetima. Svaka od linija ima nešto svoje te će pružiti potrebno svakome lovcu.

A: 2015 godina je pri kraju. Možete li nam reći nešto o novitetima iz Zeissa za 2016-u godinu?

B: Nažalost to vam ne smijem reći, ali mogu potvrditi da će biti noviteta koje ćemo otkriti na sajmu IWA u Nirmbergu iduće godine.

A: Što možete reći koje su glavne karakteristike Zeiss optičkih naprava prema drugim premium proizvođačima?

B: Zeiss je najbolja po svjetlosnoj propusnosti od 95 posto. U Zeissu ciljamo baš na to. Također imamo i najmanju osvjetljenu točku končanice koja iznosi samo 6,6 milimetara na 100 metara. Zeiss teži tradiciji proizvodnje i neosporne kvalitete.

A: Vašeg kolegu iz Blasera smo pitali o prodaji po svijetu. Kolika je vaša prodaja optičkih naprava godišnje?

B: Nažalost taj podatak je povjerljiv te vam ne smijem odgovoriti na to pitanje. Blaser i Zeiss imaju različita stajališta što se tiče takvih podataka.

A: Kakav dojam vam je ostavio sajam u Varaždinu?

B: Jako mi se sviđa broj lovaca koji ga posjećuju te zainteresiranost za Zeiss optičke ciljnike. Ovo je mali sajam u usporedbi sa nekima, ali ima svoj žar i tradiciju koja se osjeti u zraku.

A: Želite li reći nešto za lovce hrvatskoga tržišta te svima koje zanimaju optičke naprave Zeiss?

B: Uz pomoć Zeiss optičkih ciljnika i dalekozora dobit ćete maksimalni užitak prilikom lova ili sporta u prirodi. Zeiss nudi najvišu razinu kvalitete produkata koja opravdava najviša očekivanja.

 

Autor: Radovan Abramović za LOVAC.info
Zadnja izmjena Utorak, 13 Listopad 2015 11:36