Objekti tehničkog uređenja lovišta i uzgajališta divljači

Četvrtak, 07 Veljača 2008 01:00
Ocijeni
(0 glasova)
objekti_tehnickog_uredjenja_lovista_uzgajalista-divljaci
  • Autor:  Drago Andrašić
  • Nakladnik: Lovački savez Hrvatske, (Zagreb, 1982.)
  • ISBN: 
  • Dimenzije:  20 cm, tvrdi uvez,  106 str.
  • Cijena:  kn
  • Napomena: 2. dopunjeno izd.

 

 

 

 

 

 

 

ANDRAŠIĆ, Dragutin Drago

"Objekti tehničkog uređenja lovišta i uzgajališta divljači"


 

 

andrasic_drago_dragutin

ANDRAŠIĆ, Dragutin Drago

 dr. sc., dipl. ing. šum., sveučilišni profesor, šumarski savjetnik, stručnjak za lovstvo.

Na Šumarskom fakultetu u Zagrebu zaposlio se kao visi predavač 1.5.1966. g. Tada započinje njegov intenzivni znanstveno - istraživački rad. Već 1968. g. doktorirao je na Šum. fakultetu u Zagrebu, a 1970. izabran je u zvanje docenta. Za izvanrednog profesora izabran je 1972. g., a za redovnog 1977. Predstojnik je Katedre za lovstvo. U mirovinu je otišao 1979. g., ali i dalje je predavao lovstvo na Šum. fakultetu u Zagrebu.

Njegov bogati znanstveni rad vidljiv je iz velikog opusa objavljenih stručnih i znanstvenih radova. Objavio je preko 30 znanstvenih radova, 70 stručnih radova, 14 udžbeničkih knjiga i skripti, te preko 90 elaborata iz lovne djelatnosti i lovno-gospodarskih osnova. Pod njegovim direktnim stručnim vodstvom izgrađena je fazanerija Jastrebarsko, Đurđevački peski, Jelas, Orlovac, Petrijevci kod Murske Sobote i Čunsko na Lošinju.

Učesnik je osam svjetskih kongresa. Obogatio je zbirku vježbaonice pri Katedri za lovstvo Šumarskog fakulteta u Zagrebu mnogim eksponatima i tehničkim pomagalima. Bio je režiser i scenograf tri zvučna filma iz lovstva koji se i danas koriste u nastavi. Osnovna znanstvena i stručna preokupacija bila mu je uzgajanje i obogaćivanje naših lovišta sitnom pernatom divljaci, u čemu postiže izvanredne praktične rezultate. Pored originalnih rješenja poznat je u uspješnom transferu inozemnih dostignuća u umjetnom uzgoju pernate divljaci...

Kao poznati funkcioner sindikata borio se za prava svakoga čovjeka, a primjerom je pokazivao radnu disciplinu i skromnost. " (D. Raguž) Bio je aktivan u kinološkoj organizaciji, Lovačkom savezu Hrvatske, Lovačkom društvu i u drugim udrugama. To potvrđuje velik broj nagrada, odlikovanja i plaketa. Primio je zlatnu plaketu Streljačkog saveza Hrvatske, medalju Streljačkog saveza Jugoslavije, medalju II. reda Lovske zveze Slovenije, odlikovanje I. reda Lovačkoga saveza Hrvatske, značku i plaketu Saveza lovačkih organizacija Srbije, zlatnu plaketu Šumarskog lista, brončanu plaketu Sveuč, u Zagrebu i niz drugih značaka, odlikovanja i zahvalnica.

Pročitano 6167 puta Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023