Lovačko oružje - Ivica Zvonko Jakelić

Četvrtak, 07 Veljača 2008 01:00
Ocijeni
(0 glasova)

lovacko_oruzje_140

  • Autor:  Ivica Zvonko Jakelić
  • Nakladnik: Jakelić izdavaštvo, (Zagreb, 2001.)
  • ISBN:  953-96802-0-4
  • Dimenzije:  20 cm, tvrdi uvez,  320 str.
  • Cijena:  400kn
  • Napomena: Po knjizi se predaje i polažu ispiti na Studiju lovstvo i zaštita prirode na Veleučilištu u Karlovcu

 

 

 

 

 

 

 

Ivica Zvonko Jakelić

"Lovačko oružje"


lovacko_oruzje_440

Autor ove knjige o lovačkom oružju zagrebački je profesor Ivica Zvonko Jakelić.

Prof. Jakelić jedan  je od ispitivača lovaca pri polaganju lovačkog ispita i predavač predmeta lovačko oružje i balistika na karlovačkom Veleučilištu.

U knjizi je obradio povijesni razvoj lovačkog oružja i moderno lovačko oružje, streljivo, lovnu balistiku, dalekozore, izbor puške i kalibra, ciljanje, rukovanje oružjem i njegovo čišćenje i održavanje, sigurnost u lovu i ponašanje lovca na strjelištu.

Knjiga sadrži balističke tablice, popis lovaca, vrlo dobar popis literature i drugo. Bogato je opremljena ilustracijama - fotografijama u boji, crtežima - a namijenjena je skupljačima oružja, lovcima i, s obzirom da sadrži i pitanja s tematikom iz tekstova, svima koji se pripremaju polagati lovački ispit.

U svom siromaštvu i oskudici dobre, kvalitetne lovačke literature, pravo osvježenje je tek izašla knjiga «Lovačko oružje» istaknutog lovca i lovačkog pisca prof. Ivice Jakelića Zvonka. Vrhunski lovni znalac u području lovne balistike, prof. Jakelić je dokazao još jednom, ovaj put vrijednim lovačkim udžbenikom da još nije sve rečeno i izučeno u toj doista zanimljivoj lovnoj domeni.

Vrlo jednostavnim, ali zato pravilnim lovogovorom, kakav se malo pamti u našoj lovačkoj literaturi, prof. Zvonko Jakelić prilagodio je knjigu lovcima, premda ona može dobro poslužiti i studentima na katedri lovstva u stjecanju osnovnih znanja.

 


 

Posebnu preglednost, a time i vrijednost, daju knjizi mnogobrojni slikovni i grafički prilozi, koji bitno olakšavaju praćenje i razumijevanje pisanog teksta.

 

Knjigu «Lovačko oružje» preporučujem kolegama lovcima, studentima koji u nastavnom programu svojih fakulteta ili visokih škola imaju sadržaj s tematikom lovstva, športskim strijelcima, lovnim pripravnicima, predavačima-ispitivačima na lovačkim ispitima, ali i svima onimakoje iz bilo kojeg razloga ili na bilo koji način zanima gradivo i problematika obrađeni u ovoj knjizi.

Prof.dr. Antun Alegro


 

Vjerujem da je stvarna vrijednost priručnika upravo u tome da upravo potakne razmišljanja i pridonese unaprjeđivanju lovstva i lovne kulture naših lovaca, uvedu mlade lovce u divni novi svijet lovne vještine i etike, a iskusnijim i starijim članovima naše lovne zajednice pruži štivo, oko kojega po volji mogu "lomiti" koplja. 

Autor se potrudio da priručnik učini zanimljivim, pišući živim jezikom koji zadržava pozornost i ne umara. Poglavlja su prožeta fotografijama, grafikonima i tablicama, te se tekst čita u jednom dahu.

dr. Marijan Kraljević


 

Vrhunski lovni znalac u području lovne balistike, prof. Jakelić dokazao je još jednom, ovaj put vrijednim lovačkim udžbenikom kako još nije sve rečeno i izučeno u toj zanimljivoj lovnoj domeni.

Davor Martić

U svom siromaštvu i oskudici dobre, kvalitetne lovačke literature, pravo osvježenje je tek izašla knjiga «Lovačko oružje» istaknutog lovca i lovačkog pisca prof. Jakelića.

Davor Martić

Vrlo jednostavnim, ali zato pravilnim lovogovorom, kakav se malo pamti u našoj lovačkoj literaturi, prof. Zvonko Jakelić prilagodio je knjigu lovcima.

Davor Martić


 

Knjiga za one koji žele znati više!

Društvo za unaprjeđenje lova, Zagreb 2003.


 

Pročitano 17300 puta Zadnja izmjena Petak, 15 Lipanj 2012 15:56
K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023