Lovački muzej i Noć muzeja 2014

Napisao/la  Četvrtak, 30 Siječanj 2014 00:08

logo noviLovački muzej Hrvatskog lovačkog sveza i ove godine sudjeluje u Noći muzeja. U noći muzeja u petak  31. siječnja  Lovački muzej otvoren je od 10  do 24 h a ulaz se ne naplaćuje. Od 18 do 24 sata prikazivati će se dokumentarni filmovi „Lovci ubojice ili zaštitari“, „Naše divlje životinje“, „Lovačka šetnja kroz Hrvatsku“ i „Šetnja kroz Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza“.

noc-muzeja-14

Lovački muzej Hrvatskog lovačkog sveza i ove godine sudjeluje u Noći muzeja. 

U noći muzeja u petak  31. siječnja  Lovački muzej otvoren je od 10  do 24 h a ulaz se ne naplaćuje.

Od 18 do 24 sata prikazivati će se dokumentarni filmovi „Lovci ubojice ili zaštitari“, „Naše divlje životinje“, „Lovačka šetnja kroz Hrvatsku“ i „Šetnja kroz Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza“.

Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza čuvar je kulturne baštine hrvatskih lovaca a osnivan 1954. godine. On prikuplja i čuva  prirodoslovnu baštinu vezanu za životinjski svijet naših krajeva kao i dio povijesti lova, lovstva i hrvatske lovačke kulture i obrazovanja.

noc-muzeja-2013-540-2

Kustos g. Marijan Lekić pokazuje djeci dioramu u okviru postava muzeja, fotografija s prošlogodišnje noći muzeja.


Fundus Muzeja broji više od 2000 predmeta, uglavnom vrhunskih trofeja divljači s područja Hrvatske, te primjerke zanimljivih atipičnih trofeja (los, rakunov pas i dr) i anomalija. Jedinstven je postav zbirke ptica i zbirke ptičjih jaja (171 vrsta). Izuzetno je zanimljiva zbirka lovačkog oružja, koja obuhvaća hladno i vatreno oružje korišteno od 16.st. do danas.

Na dva kata od  1500 m2 stalni je postav raspoređen prema zbirkama: dermopreparati divljači i zvijeri, ptica i zaštićenih vrsta (Hrvatska), dermopreparati  divljači, zvijeri i gmazovi (Afrika, Azija i Kanada), zbirka ptičjih jaja, fosilni nalazi jelena, staro lovačko oružje i lovačka odličja.

Noć muzeja
Zadnja izmjena Četvrtak, 30 Siječanj 2014 01:11