Albanija će na dvije godine zabraniti lov na životinje

Napisao/la  Srijeda, 05 Veljača 2014 23:50

255x160-Albanija zastavaAlbanija će na dvije godine zabraniti sav lov da bi zaštitila životinje kojima zbog krivolova prijeti izumiranje, izjavio je danas albanski ministar za životnu sredinu Lefter Koka. Za kršenje ove odredbe predviđene su vrlo visoke novčane kazne koje će biti određene do polovine veljače, kada na snagu stupa zakon o zabrani lova. Lov će biti zabranjem i domaćim i stranim lovcima. Broj lisica, zečeva i prepelica pao je za 30 do 50 posto dok su mrki medvjed, fazan i orao potpuno nestali.

zec lovac lov-129

Albanija će na dvije godine zabraniti sav lov da bi zaštitila životinje kojima zbog krivolova prijeti izumiranje, izjavio je danas albanski ministar za životnu sredinu Lefter Koka.  "Primorani smo primjeniti stroge mjere kako bismo zaštitili divlje vrste kojima prijeti izumiranje zbog krivolova", rekao je Koka, ocijenjujući da ono što se već dva desetljeća događa s faunom u Albaniji, predstavlja pravi masakr.

 Za kršenje ove odredbe predviđene su vrlo visoke novčane kazne koje će biti određene do polovine veljače, kada na snagu stupa zakon o zabrani lova. Lov će biti zabranjem i domaćim i stranim lovcima.

Prema izvještaju Ministarstva životne sredine, broj lisica, zečeva i prepelica pao je za 30 do 50 posto dok su mrki medvjed, fazan i orao potpuno nestali.

"Nesposobnost vlasti da stave pod kontrolu lov i nelegalnu trgovinu divljim životinjama, uzrok je ovog nepodnošljivog masakra", rekao je predstavnik Udruženja lovaca Albanije, Astrit Beko.

 Po podacima policije, u Albaniji koja ima tri milijuna stanovnika, registrirano je 75.000 lovačkih pušaka, a neprijavljenog oružja mnogo je više.

CDM.me, 04.02.

  

Zadnja izmjena Srijeda, 05 Veljača 2014 23:56