ODRŽAN 2. MEĐUNARODNI SOKOLARSKI SUSRET

Napisao  Četvrtak, 24 Studeni 2016 10:11

Drugi međunarodni sokolarski susret uspješno je održan 13. studenog 2016. godine u zajedničkim lovištima kojima gospodare LD „Kuna“ Cvetković i HLD „Jastreb“ Jastrebarsko.

Susret je organizirao Lovački savez Zagrebačke županije pod pokroviteljstvom Grad Jastrebarskog i Hrvatskog lovačkog saveza, a u sklopu Dana grada Jastrebarskog.
Na imanju „Davy Crockett“sokolare su dočekali predsjednika Lovačkog saveza Zagrebačke županije Marinko Šebečić i tajnika Saveza Slavoljub Marčićev.

U ime grada sokolarima je dobrodošlicu poželio zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar. Petnaestak sokolara iz različitih dijelova Hrvatske izložilo je svoje sokolarske ptice na radost brojnih prisutnih.

nasovna

Nakon jutarnjeg gableca u lijepom lovačkom okruženju započeli su sokolarski dan.
Dobrodošlica sokolarima -predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Marinko Šebečić, zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog Stipe Bučar, vođe sokolara na terenu Stjepan Kenig i
tajnik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Slavoljub Marčićev.

Vođa sokolara na terenu bio je prokušani lovac Stjepan Kenig . Susret je započeo najtrofejniji svjetski lovni kinolog i vrhunski sokolar Hari Herak sa svojom sivom sokolicom letom na fazana .
Na manifestaciji je učestvovao veći broj jastrebova , nešto sokolova te dva sura orla.

DSC 0438 1

Orlovi su pobudili posebno zanimanje svih okupljenih. Sa orlovima je nastupio doajen hrvatskog
sokolarstva Marijan Žižanović sa sinom Janom, te već spomenuti Hari Herak. Skupu su prisustvovali i mlađi naraštaji koji su sa zanimanjem promatrali lov sokolarskih ptica.

Na kraju uspješnog dana podijeljena su priznanja i zahvalnice, a pehar za najuspješniji let zasluženo je dobio Hari Herak.
Gostoljubivi domaćini okrijepili su sve prisutne toplim lovačkim ručkom.

Zadnja izmjena Srijeda, 23 Studeni 2016 22:19