James Purdey & sons, sačmarica model Woodward over–under kalibar 12

Napisao  Četvrtak, 05 Srpanj 2012 22:53

Woodward sačmarica 1Ova prekrasna sačmarica firme Purdey & sons, model Woodward over-under, ponuđena je tržištu sa cijevima od 30 inča, jednim okidačem i težinom od 7lbs. Puška neizmjerne ljepote sa prekrasno odabranim drvenim dijelovima i malo atipično izrađenom dubokom gravurom. Uistinu to je malo izvan standarda ove dugovječne renomirane Engleske kuće, izvan uobičajenog stila gravure obično u formi Engleske ruže, ali da pače, na ovo se nitko baš nije previše bunio. Ona jednostavno izgleda prekrasno.

Woodward sačmarica 1Ova prekrasna sačmarica firme Purdey & sons, model Woodward over-under, ponuđena je tržištu sa cijevima od 30 inča, jednim okidačem i težinom od 7lbs.

Puška neizmjerne ljepote sa prekrasno odabranim drvenim dijelovima i malo atipično izrađenom dubokom gravurom.

Uistinu to je malo izvan standarda ove dugovječne renomirane Engleske kuće, izvan uobičajenog stila gravure obično u formi Engleske ruže, ali da pače, na ovo se nitko baš nije previše bunio. Ona jednostavno izgleda prekrasno.

Kad je pogledajte sa obje strane, glava ove sačmarice je prava skulptura, umjetničko djelo. Izuzetne finoće pravi originalni Woodward u formi, koja u sebi promiče i reflektira modu, stil i akciju. A iznad svega zrači nevjerojatnom estetikom i finoćom.

Ako ste u svojim snovima ikad tragali za idealnom sačmaricom, onda svakako dalje više ne trebate tražiti. Ova Purdey sačmarica ne zaslužuje ni malo nepotrebnih prigovora ili loših komentara. Ona je upravo superiorno lijepa, pravi primjer i proizvod moderne Engleske produkcije proizvođača lovačkog oružja, a mnogi se slažu, da je upravo ova, jedna od najfinije izrađenih modela over-under ikad.

Woodward sačmarica 2

Na tržištu sačmarica je ponuđena u cijeni od £ 77,625 uključujući i VAT, sa standardnom gravurom. Ne može se reći da je baš i jeftino. Malo finije izrađena gravura u ponudi diže cijenu za dodatnih £ 10,000 do £ 12,000 što naravno još podiže cijenu u visine, ali čak i sa tako visokom cijenom nije nekonkurentna. U konkurenciji je sa ostalim najboljim puškama, koje na primjer dolaze u ponudi iz Italije. U tom slučaju cijene na tržištu se kreću ne manje od £ 110,000 za jedan po meni ne tako lijepo gravirani Fabri, za koje neki misle da je najbolje od najboljeg. Uz ovakvu gravuru i VAT konačna cijena bi se popela do £ 150,000 ili čak i više. U suprotnom, morali bi se stvarno jako potruditi da me uvjerite da na tržištu postoji bolji i ljepši Purdey.

U mehaničkom dijelu, to je malo modificirani Woodward. Purdey je osvojio svijet sa Woodward slavnom inačicom side-by-side i temeljnim modelom over-under iz 1948 godine. U sličnoj situaciji bio je Boos sa svojim modelom over-under koji je također iznenađujuće utjecao na ostale proizvođače lovačkog oružja. Prije spomenuti Purdey, imao je jak utjecaj između ostalih i na poznatog proizvođača firmu Perazzi. Mnoge pozicije na sačmarici ovog modela, bili su predmet stalnog kopiranja, i mnogima je služila kao referenca, a la Woodward.

Boos rješenja i dizajn, također je u mnogo slučajeva bio inspiracija za slične kopije koje su primijenili i Perazzi, i Kemen ,pa i mnogi drugi. Vatre su baš jedne od tih detalja. Model Woodward ima baš svoje jedinstveno posebno rješenje jezičca kod žlijeba cijevi i kod brave cijevi.

Woodward sačmarica 3

Osoba velikog autoriteta Major Sir Gerald Burrard svjedoči o tome i kaže: moram priznati da od svega što sam do sada vidio model Woodward koristi najbolje od svih rješenja, i pruža maksimum učinka i spretnosti u rukovanju. Ujedno to je i najzahtjevniji model za izraditi. Cijevi kod ovog modela su fantastične, što se i očekuje, kad je cijena na ovom nivou. One su snažne, bez i trunke pomisli da bi tu bila neka greška ili da je nešto krivo napravljeno. Ležište za patrone su u dimenziji 2.3/4'' a puška je testirana u Londonu. Obje cijevi su sa žigom promjera 18,5 mm (o.728'') što je po mom ukusu malo pre uska mjera. Sačmarica ima sjajnu moćnu odlično proporcionalnu šinu, kao u ostalom i većina modela iz firme Purdey. Mušica nišana na cijevi je metalna, čokovi su fiksni, ¾ i puni čok. To se odnosi naravno samo na testni model, a kod narudžbe, sve se radi po narudžbi kupca, sukladno zahtjevu. Gosp. Peter Blaine iz Pudrey-a kaže: naš model over-under, je snažan i pouzdan u svakom pogledu. Veličanstven u formi, a u radu, sve govori samo za sebe. Moj osobni odabir bio bi za 30 '' cijevi, i kalibar 20. Jako mi se sviđa izgled Woodward klasik stil. Običajno je da model Woodward na tržište dolazi sa izrađenom finom gravurom ruže, u sjajnom ili tamnijem tonu, u kožnom koferu. Iza toga slijedi još, ali tu ipak ima nekih granica preko kojih vaš novčanik ili banka ne žele preći. Ova sačmarica koja je na testu baš vodi u tom smjeru, ali samo da znate, u ponudi ima i još raskošnijih varijanti.

Puške su naravno dostupne u ponudi u svim formama i mogućnostima. Na policama vitrina u South Audley Street, naći ćete ono što želite, i ako imate sreće.

Woodward sačmarica 4

Za pucanje, ovo je stvarno sjajna sačmarica. Probao sam je u mjestu West London Shooting Ground, i nisam požalio truda. Prirodno mi leži u ramenu i pružila mi je nezaboravno iskustvo. Primjetno je odsustvo povratnog udarca i vibracija. Okidač je dovoljno snažan sa osjećajem za povlačenje. Moj utisak u svemu je: sačmarica koja je stvorena za ugodno pucanje na mete, neobično dobra i kod upotrebe različitih punjenja. Ako je kupite, dobit ćete ne samo sjajnu dekoraciju, nego i najbolju pušku koja se u Londonu može kupiti. U stvari njena ljepota izrade, prekrasni dijelovi i odabir drvenih dijelova odvraćaju vam pažnju i misli od onoga za što je ona u stvari napravljena. Bez obzira što ne možete odvojiti pogled od ove ljepote, ova sačmarica model Woodward sjajno radi i savršeno puca. To je harmonija stila i funkcionalnosti u jednom. Zato košta £77,625

Za vlasnike ovakve ponude uz to što imaju lijepo i skupo lovačko oružje, to je ujedno i stil života koje promovira firma Purdey, te osim lovačkog oružja za Europski i Afrički lov zapravo nudi sve što se može zamisliti.

Više pitanja na mailto: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Woodward sačmarica 5

Povijest: Kompanija je osnovana i podržana kraljevskim jamstvom, godine 1868. od strane Prince of Wales, kasnije Kralja Edwarda VII.

Glavni direktor firme ima čast kao manager firme Purdey & sons Ltd darivati svakog slijedećeg Monarha.

Danas gosp. Nigel Beaumont ima tu čast i ovlaštenje njenog Visočanstva Kraljice Elizabete II, zatim HRH Princa Philipa Vojvode od Edinburga i HRH The Prince of Wales.

Recenzija by Mike Yardly od 11.05.2009. Preveo i obradio Goran Kučić

Zadnja izmjena Nedjelja, 08 Srpanj 2012 13:09
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023