Meopta je napravila točno ono što je bilo potrebno za lov šuljanjem, 6.5x32

Napisao  Petak, 04 Rujan 2015 22:51
Meopta MeoPro 6,5x32 Meopta MeoPro 6,5x32
Niti jedan parožak se nesmije previdjeti, zato je i za lov šuljanjem dalekozor nezaobilazan dio opreme.

Dalekozori povećanja 8 pita mogu biti nepraktični ako nam se divljač nalazi na udaljenostima od 40 do 80 metara.udaljenosti od 40-80 metara pa bi manje povečanje bilo poželjno. Takvi dalekozori su rijetki , a kod velikih imena kao što su Swarovski, Zeiss ili Leica, pojavljuju se povecanja od 7 puta velikih objektiva i težine. Mali, praktični dalekozori  za šuljanje sa objektivima od 30mm imaju povečanja veća od 8 puta. Meopta je napravila točno ono što je bilo potrebno za lov šuljanjem, 6.5x32

MEOPTA teži 610 grama, za pirš jos dovoljno lagan, ali i dovoljno težak za mirnu ruku. Meopta je tijelo dalekozora koristila aluminij i obukla ga u debelu zelenu gumu. Takožer je i središnji kotačić obložen gumom pa se zbog toga vrlo lako upravlja njime.Kotačić za dioptriju se nalazi na tijelu dalekozora, između okulara, pa se tako onemogućuje slučajna promjena namještene dioptrije. Za namještanje oštrine slike treba vrlo malo vrtiti kotačić. Korekcija dioptije je moguća od -3 do +3.

U praksi se pokazalo da je dalekozor vrlo brzo moguće čak i jednoručno postaviti u pravu poziciju. Dobro je balansiran i otporan na nepravilno gledanje kroz njega. Kada se ima malo vremena, to je velika prednost.

Malena Meopta ima svijetlu sliku koja je oštra do rubova. Prilikom gledanja pokreta nema nikakvih smetnji . Mirnoća slike prilikom gledanja sa 6,5x povećanjem je vrlo ugodna. Prilikom gledanja prema svijetlu, boja ostaje poprilično konstantna. Rezolucija je osrednja. Iako meopta ne dolazi do velikih imena, ali od dalekozora cijene ispod 400 eura se nemože ni previše očekivati. Prilikom lova mala Meopta se pokazala kao vrlo robusna, a gumena zaštita kao otporna na ogrebotine.

Wenn ein handliches Glas mit kleinerer Vergrößerung als 8-fach gebraucht wird, ist das Meopta MeoPro 6,5 x 32 genau richtig und steht dazu noch ziemlich allein auf weiter Flur. 339 Euro sind bei der Ausstattung und Qualität zudem ein sehr guter Preis. Für die Jagd im afrikanischen Busch und auf der heimischen Pirsch ein praktischer Begleiter!

Ako trebate mali praktični dalekozor sa povečanjem manjim od 8 puta, onda je Meopta MeoPro 6,5x32 baš za vas. Primjerena za lov u Africi i lovu šuljanjem u našim krajevima.

Zadnja izmjena Srijeda, 11 Studeni 2015 20:33
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023