Istina o cijenama putovanja u Afriku i safari lovu

Napisao/la  Subota, 10 Svibanj 2014 00:08

Kruže netočne informacije o nekim parametrima i cijenama putovanja u Afriku/Namibiju pa smo dužni iznijeti ono što je ispravno kako se lovce ne bi dovodilo u zabludu.

  • navodi se cijena povratne karte do Windhoeka stoji oko 600 € što je netočno, još davno je avio karta premašila iznos od 1200 eura !!
  • spominje se trošak dostave trofeja 350 € što je također netočno, nema te pošiljke trofeja koja teži SAMO 10 kg a da košta toliko malo ! Gotovo 10 kg teži sama kutija za pakovanje. Izračun i obračun se ne radi u težinskim nego u volumnim kilogramima.
  • viza i troškovi su najviše 100 € a ne 150 €, kao i putno osiguranje (C.O.) 210 kn a ne 50 € !
  • u Namibiju direktno isključivo i jedino letite "AirNamibijom" - Air Berlin davno nema letova za tu destinaciju. Letovi su unatoč relativno visokoj cijeni dobro rasprodani.

Također spominje se da možete GEPARDA I LEOPARDA odstrijeliti "in luck" u toku lova!? NIPOŠTO, to su strogo zaštićene vrste i posebno odobrenje mora biti izdato prije nego lovac dođe u lov. Na leoparda nadasve - dozvola se izdaje na temelju avionske povratne karte, kopije putovnice, vize i to godinu dana unaprijed. Sama dozvola za lov leoparda bez obzira na ishod košta vas 500 €.

Udruga Safari Lovaca Hrvatske - www.namibia-lov.com
Zadnja izmjena Nedjelja, 24 Svibanj 2015 18:27