Federal Premium predstavio novo streljivo u kalibru 20

Napisao/la  Ponedjeljak, 01 Veljača 2016 18:33

Federal je na SHOT Showu predstavio streljivo 3rd Degree u kalibru 20.

Federal je riješio dugogodišnju zagonetku lova na divlje purane predstavljanjem 3rd Degree linije sačmenog streljiva 2015 godine. Novo inovativno streljivo je povećalo šanse da će puno sačme pogoditi metu, i na malim i većim udaljenostima.
Dodavanjem streljiva u kalibru 20/76 sa 40.75 grama lovcima nudi novu opciju lova na ptice na većim udaljenostima.
Ključ u ovome streljivu je sačma u više dimenzija. Sačma promjera 2,7 milimetara nalaze se na početku patrone te uzima 20 posto mase sveukupne sačme. Ova sačma nije okrugla već ima oštar rub koji proširuje posip te čini efektivan snop na malim distancama.
Idućih 40 posto mase sačme je na sačmi promjera 2.9 milimetara. Ova sačma je pobakrena kako bi se smanjila deformacija u cijevi za bolji posip, a glatki rubovi osiguravaju dublju penetraciju lakšim prolaskom kroz perje.
Posljednjih 40 posto sačme je u obliku sačme promjera 2,41 milimetar, ali ova sačma nije olovna, već je izrađena od volframa. Volfram je 35 posto gušći od olova što znači da je energija ovih malih kuglica jednaka onima promjera 3 milimetra. Pravilan oblik ove sačme osigurava gust posip na velikim udaljenostima.

K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023